Financiële toezichthouder van Duitsland sluit bedrijf dat cryptocurrencies verkoopt

De financiële toezichthouder van Duitsland (BaFin), heeft een bedrijf gesloten dat cryptocurrencies verkoopt. Consumenten konden cryptovaluta’s kopen en verkopen bij geldautomaten. Dit meldde BNN Bloomberg op 4 februari.

De directeur van KKT UG, Adam Gramowsk, kreeg het bevel van BaFin om zijn activiteiten onmiddelijk in Duitsland stop te zetten. Volgens de BaFin beschikt hij namelijk niet over de benodigde autorisatie voor grensoverschrijdende handel.

Bitcoin-geldautomaten laten zwakheden zien in de EU-regels voor het witwassen van geld, zegt de politie

Adam Gramowski is eigenaar van een website en heeft geldautomaten in heel Duitsland, volgens BaFin. Zijn Linkedin-pagina beschrijft hem als CEO van Bitcoin Technologies in Torun, Polen. Volgens zijn profiel is dit een functie die hij ook heeft bij verschillende bedrijven in Polen en Israël.

Er is contact gezocht via de website. Echter reageerden ze niet onmiddellijk op een e-mail. Er is gebeld naar het bedrijf voor meer informatie en een persoon die de telefoon opnam op het kantoor in Torun, Polen, zei dat ze contactgegevens zouden doorgeven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!