Grayscale verwijdert Cardano uit crypto fonds

Grayscale Investments heeft Cardano (ADA) verwijderd uit zijn Digital Large Cap Fund. Het crypto-fonds bevat nu Bitcoin, Ethereum, Solana, XRP en Avalanche. De vermogensbeheerder heeft ook de samenstelling van zijn Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund aangepast.

De vermogensbeheerder legde uit dat het de portefeuille van GDLC heeft aangepast “door Cardano te verkopen, en de contante opbrengsten te gebruiken om bestaande fondscomponenten te kopen in verhouding tot hun respectieve gewichtingen,” waarbij werd toegelicht:

“Als gevolg van de herbalancering is Cardano verwijderd uit GDLC.”

De herbalancering van de portefeuille van Grayscale’s Digital Large Cap Fund vond plaats op 3 april. Vanaf die datum bestond het fonds uit Bitcoin (BTC) met 70,96%, gevolgd door Ethereum (ETH) met 21,84%, Solana (SOL) met 4,52%, XRP met 1,73%, en Avalanche (AVAX) met 0,95%.

Tijdens de driemaandelijkse herbalancering van het vierde kwartaal van 2023 vertegenwoordigde Cardano 1,62% van de bezittingen van het fonds. Op 4 januari bestonden de fondscomponenten van GDLC uit een mandje van Bitcoin met 69,15%, Ethereum met 21,90%, Solana met 3,65%, XRP met 2,54%, Cardano met 1,62%, en Avalanche met 1,14%.

De aankondiging vermeldt ook dat er geen nieuwe tokens zijn toegevoegd of verwijderd uit Grayscale’s DeFi (gedecentraliseerde financiën) fonds (OTCQB: DEFG). Grayscale’s Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund werd ook herbalanceerd en Cosmos (ATOM) werd uit het fonds verwijderd.

Grayscale heeft zijn Bitcoin trust (GBTC) omgezet in een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF), dat op 11 januari is gaan handelen. Sindsdien heeft het fonds te maken gehad met massale uitstroom. De vermogensbeheerder heeft ook een aanvraag ingediend om een spot ether ETF te lanceren bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!