Grayscale past aanvraag aan: Zet Ethereum Trust om in ETF

Grayscale heeft een regelgevende aanvraag gewijzigd waarmee het bedrijf van plan is zijn Ethereum (ETH) Trust om te zetten in een spot exchange-traded fund (ETF).

De wijziging van het bedrijf op 15 maart versterkt de eerdere aanvraag op meerdere manieren. De update ondersteunt het argument dat toezichtsdelen binnen de CME ETH-markt voldoende is om te beschermen tegen fraude en manipulatie op de spot ETH-markt.

De laatste wijziging van Grayscale omvat een correlatieanalyse uitgevoerd door Coinbase als bewijs van voldoende marktcorrelatie. Eerder gemeld door Cryptobenelux, vond Coinbase dat de CME ETH futuresmarkt “consistent en zeer gecorreleerd” is geweest met de spot Ethereum-markt voor ongeveer de afgelopen drie jaar.

De correlatie is hoger dan de correlatie die de SEC heeft gevonden tussen de CME Bitcoin (BTC) futuresmarkt en de spot Bitcoin-markt.

De wijziging van Grayscale breidt ook uit op de creatie en inwisseling van ETF-aandelen. Opvallend is dat dit deel alleen geldcreatie en -inwisselingen beschrijft. Het stelt dienovereenkomstig dat geautoriseerde deelnemers geen ETH kunnen kopen, vasthouden, leveren of ontvangen.

Volgens de aanvraag houdt Grayscale Ethereum Trust nu $11,8 miljard aan activa onder beheer (AUM) in plaats van $4,8 miljard aan AUM. De omzetting van het fonds in een ETF zou meer dan $1,73 miljard aan waarde ontgrendelen in plaats van de eerder geschatte $1,6 miljard.

Grayscale pleit voor ETF

Craig Salm, de Chief Legal Officer van Grayscale, erkende de indiening en benadrukte de verwachte brede aantrekkingskracht van spot Ethereum ETF’s. Hij schreef op X dat beleggers “toegang willen en verdienen tot Ethereum in de vorm van een spot Ethereum ETF.”

Salm voegde toe dat het geval voor een Ethereum ETF “net zo sterk is als het was voor spot Bitcoin ETF’s.”

Marktmanipulatie en creatie/inwisselingsmethoden waren belangrijke zorgen voordat spot Bitcoin ETF’s in januari goedkeuring kregen. De laatste wijziging van Grayscale is van vitaal belang omdat het diezelfde kwesties aanpakt in de context van Ethereum ETF’s.

De wijziging van Grayscale komt samen met dalende verwachtingen van regelgevende goedkeuring, door onder andere JPMorgan. Polymarket plaatst de kansen op goedkeuring van Ethereum ETF tegen het einde van mei op slechts 26% per 15 maart.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!