Wat is de Securities and Exchange Commission (SEC)

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is een onafhankelijke federale overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het beschermen van beleggers, het handhaven van een eerlijke en ordelijke werking van effectenmarkten en het faciliteren van kapitaalvorming.

Het werd in 1934 door het Congres opgericht als de eerste federale regulator van effectenmarkten. De SEC bevordert de volledige openbaarmaking van informatie, beschermt beleggers tegen frauduleuze en manipulatieve praktijken op de markt en houdt toezicht op bedrijfsovernameacties in de Verenigde Staten.

Over het algemeen moeten uitgiften van effecten, die worden aangeboden in interstatelijke handel, bij de SEC worden geregistreerd, voordat ze aan beleggers kunnen worden verkocht. Financiële dienstverleners, zoals broker-dealers, adviesbureaus en vermogensbeheerders, evenals hun professionele vertegenwoordigers, moeten zich ook bij de Securities and Exchange Commission registreren om zaken te kunnen doen.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!