Solana (SOL) stoot Ripple (XRP) uit de top 5 crypto index van Hong Kong’s HKVAC

In december 2023 heeft Solana (SOL) Ripple’s XRP ingehaald om als de op vier na grootste cryptocurrency naar voren te komen. In navolging hiervan heeft HKVAC, een in Hong Kong gevestigd bureau voor digitale activa, indexherweging ondergaan. Het bureau heeft onlangs aangekondigd dat de HKVAC Top 5 Global Large Cryptocurrency Index SOL zal toevoegen en XRP zal verwijderen met ingang van vrijdag 19 januari 2024.

Terwijl de toevoeging van Solana aan de HKVAC Top 5-index overeenkomt met de wereldwijde crypto-rangschikking op basis van marktkapitalisatie, worden er verschillende andere factoren overwogen voor de vermelding. Naast de marktkapitalisatie overweegt het bureau ook de liquiditeit en investeerbaarheid van een virtueel actief, naast andere kritieke factoren die investeerders belangrijk vinden. Bovendien zal Solana worden opgenomen in de HKVAC Equal-weighted Index van de Top 5 Global Large Cryptocurrencies, waarbij XRP wordt vervangen.

Verder vermeldt de aankondiging ook dat de HKVAC Global Large Cryptocurrency Index Internet Computer (ICP), NEAR Protocol (NEAR), Optimism (OP), Injective (INJ) en Immutable (IMX) zal introduceren. Tegelijkertijd worden TrueUSD (TUSD), Binance USD (BUSD), Ivy (IVY), Filecoin (FIL) en Maker (MKR) uit de index verwijderd.

De nieuwe toetreders tot de Global Large Crypto Index zullen ook worden toegevoegd aan de HKVAC Large Cryptocurrency Index (behalve Bitcoin, Ethereum en Stablecoins). Tegelijkertijd hebben Maker (MKR), LidoDAO (LDO), Mantle (MNT), Quant (QNT) en Arbitrum (ARB) de index verlaten.

Bovendien staat Avalanche (AVAX) gepland om Tron (TRX) te vervangen in de Top 10 Global Large Cryptocurrency Index van het bedrijf. Dezelfde aanpassing is ook doorgevoerd in de Equal-weighted Index van de Top 10 Global Large Cryptocurrencies.

Na de recente opleving van Solana heeft de crypto een significante terugval meegemaakt. De Solana-prijs is gedaald onder de $100, na een piek van meer dan $120 in december 2023. Op het moment van schrijven stond de SOL-prijs op $98,21, een daling van 2,44% op vrijdag 12 januari.

De daling wordt gemarkeerd door een bearish trend op de cryptomarkt. Bovendien is het handelsvolume van SOL in 24 uur gedaald met 20,36% tot $3,69 miljard. Op dit moment heeft het een marktkapitalisatie van $46 miljard.

XRP heeft ook toegegeven aan de neergang op de markt na een aanvankelijke stijging vandaag. Op het moment van schrijven is de XRP-prijs met 1,45% gedaald tot $0,5929 op vrijdag. Bovendien is het handelsvolume in de afgelopen 24 uur met 25,24% gedaald tot $1,88 miljard. De marktkapitalisatie van de crypto werd vastgesteld op $32 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!