Wat is Near Protocol (NEAR)?

Het zal je misschien verbazen dat samenwerking heel gebruikelijk is in de cryptocurrency-ruimte. Dit is gemakkelijk te vergeten gezien hoe venijnig concurrentie kan zijn. Een groot deel hiervan is omdat crypto een nieuwe activaklasse is. Voorlopig is het voordeliger om samen te werken dan te concurreren. Als het gaat om samenwerking in de crypto ruimte, zou je moeilijk zijn om een beter project te vinden dan NEAR Protocol.

Wat is NEAR Protocol?

NEAR Protocol (ook wel NEAR genoemd) is een cryptocurrency blockchain met smart contract functionaliteit. Het is ontworpen om ontwikkelaar vriendelijk te zijn en de creatie van gedecentraliseerde applicaties te vergemakkelijken. NEAR is ook interoperabel met Ethereum.

NEAR Protocol Website

NEAR gebruikt een sharding mechanisme genaamd Nightshade en een blokgeneratie mechanisme genaamd Doomslug om meer dan 100 000 transacties per seconde te verwerken. Transactie vergoedingen op NEAR zijn zo laag dat ze een speciale meeteenheid genaamd ‘yocto’ vereisen om te kwantificeren.

De NEAR blockchain is ontwikkeld door het NEAR Collective, een groep van meer dan 50 getalenteerde ontwikkelaars verspreid over de hele wereld. Met de vrijgave van het NEAR main net medio oktober 2020, werd gedeeltelijk eigendom van de NEAR blockchain gegeven aan NEAR token houders.

Website NEAR Foundation

De NEAR Foundation, een Zwitserse non-profit organisatie, houdt momenteel toezicht op het bestuur en de ontwikkeling van de NEAR blockchain. Het bestaat uit bekende personen in de cryptocurrency ruimte, waaronder NEAR mede-oprichter Illia Polosukhin. Naarmate de tijd verstrijkt, zal de volledige controle over de blockchain worden gegeven aan de houders van NEAR tokens. Dit zal NEAR veranderen in een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).

Hoe werkt het NEAR protocol?

NEAR is een gedelegeerde proof of stake blockchain die gebruik maakt van sharding om prestaties te optimaliseren. Echter, in tegenstelling tot sharding in andere cryptocurrencies zoals Polkadot, worden alle shards op NEAR gezien als onderdeel van dezelfde blockchain. NEAR is ook interoperabel met Ethereum door gebruik te maken van NEAR’s Rainbow Bridge.

NEAR Nightshade Explained

NEAR cryptocurrency

NEAR is een cryptocurrency die deel uitmaakt van de NEAR blockchain. Het wordt gebruikt voor staking door validaties en delegaties op het netwerk. Hoewel blokbeloningen voor valideraars en delegateurs voortkomen uit een jaarlijks inflatiepercentage van 5%, worden NEAR tokens geburnt om te betalen voor netwerkkosten.

NEAR Cryptocurrency Fees

Hoewel de netwerkvergoedingen op NEAR ongelooflijk klein zijn, wordt het NEAR token bij voldoende netwerkactiviteit een deflatoir activum. De jaarlijkse inflatie wordt 0 als het netwerk meer dan een miljard transacties per dag verwerkt en kan tot onder -2% gaan als er meer dan 2 miljard transacties per dag worden verwerkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!