Wat is Tron (TRX)?

Tronix (TRX) is de officiële munteenheid van TRON. Het doel is om een gedecentraliseerd platform voor het delen van entertainment te zijn, dat gebruik maakt van blockchain en peer-to-peer (P2P) netwerktechnologie. Het bedrijf is opgestart in Singapore door een stichting zonder winstoogmerk. De Tron Foundation probeert de entertainmentindustrie over de hele wereld aan te pakken. Het open, gedecentraliseerde platform en de gedistribueerde opslagtechnologie van TRON brengen makers van digitale content in de gelegenheid verbindingspersonen, zoals de Apple Store, Google Play Store en Netflix uit te schakelen. Het gedecentraliseerde model van Tron varieert van het gecentraliseerde platform van Netflix, omdat elke contentmaker wereldwijd zijn digitale content op de Tron-blockchain kan uitbrengen en hosten. Tron’s wereldwijde toeschouwers kunnen de contentmakers direct betalen om toegang te krijgen tot content. Daarnaast wordt momenteel veel gebruikersinformatie en verkeer gecontroleerd door een aantal ondernemingen zoals Amazon, Facebook, Google, en Snapchat. TRON probeert deze controle te verminderen door eigendomsrecht van de gegevens terug te geven aan de producent.

Tron Roadmap

Tron is een langlopend project met een aantal fasen gepland voor de introductie en implementatie.
 1. Exodus: het gratis platform voor peer-to-peer distributie, opslag en inhoud.
 2. Odyssey: economische prikkels die zijn opgezet om het creëren van content en empowerment te stimuleren.
 3. Great Voyage: mogelijkheid om je eigen ICO te lanceren.
 4. Apollo: mogelijkheid voor makers van content om eigen tokens uit te geven (TRON 20 token).
 5. Star Trek: opzetten van een online gamingsplatform.
 6. Eternity: verder bouwen op de vorige fase en het mogelijk maken om crowdfunding op te zetten voor games.

De ontwikkeling van Tron

Lage kosten

Op 31 mei 2018 is Tron’s mainnet gelanceerd. Dankzij Exodus, een nieuwe aanvulling op het platform, zullen de transactiekosten op het netwerk erg laag worden. Transacties kosten slechts 0.0001 TRX, wat ongeveer gelijk staat aan 1 dollarcent voor 20.000 transacties op het Exodus-netwerk. In vergelijking tot de transactiekosten van BTC en ETH heeft TRX duidelijk een voordeel. Er is al een Exodus testnetwerk gelanceerd en de voorspelling is dat in december 2018 de officiële versie klaar zal zijn.

Snelle transacties en groot volume

Het Exodus netwerk kan 1000 transacties per seconde verwerken. Dat is veel meer dan de meeste andere cryptocurrencies aankunnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ethereum, wat op dit moment maar 15 transacties per seconde kan verwerken. Tron heeft in dat opzicht een aanzienlijk voordeel op in vergelijking tot andere projecten.

Over TRX

De ICO heeft plaatsgevonden tussen 3 augustus 2017 en 24 augustus 2017. Justin Sun, CEO en oprichter van TRON, wordt vaak geprezen als ‘de volgende Jack Ma’, de oprichter van Alibaba. Sun heeft een buitengewoon indrukwekkend CV op slechts 27-jarige leeftijd:
 1. Afgestudeerd aan de Universiteit van Pennsylvania
 2. 2015 Forbes China 30 jonger dan 30
 3. 2017 Forbes Asia 30 jonger dan 30
 4. Oprichter van Peiwo APP (China’s Snapchat)
 5. Deelnemer van Hupan University opgericht door Jack Ma
 6. Voormalig hoofdvertegenwoordiger van Ripple China
Naast Justin Sun heeft het team nog andere belangrijke hoofdrolspelers. CTO Lucien Chen is een vroegere medewerker van Alibaba met veel ervaring in het werken met grote internetbedrijven zoals Netease, Qihoo 360 en Tencent. Het TRON team bevat daarnaast de beste Chinese ontwikkelaars en breidt zijn personeelsbasis constant uit met leden die technische expertise hebben.

Wie zijn de partners?

De grootste partner is de Peiwo app, deze is zelf opgericht door Justin Sun. De populairste Chinese live streaming applicatie met meer dan 10 miljoen geregistreerde leden en 1 miljoen actieve leden per maand. Justin Sun gebruikt de Peiwo app om het TRX en het Tron protocol te testen. Het voordeel is dat gebruikers vanaf dag één gezamenlijk het netwerk zullen testen en meteen door het publiek zullen worden gekend zonder dat er een grote PR-campagne voor nodig is.

De andere partners zijn:

 • FBG Capital: een onderneming voor digital asset management in de blockchain gebaseerde kapitaalmarkt.
 • Open Ledger: één van de grootste gedecentraliseerde financiële platformen, onder het toezien van IBM en de Linux Foundation.
 • Gifto / Uplive: een nieuw universeel platform voor blockchain geschenken. Deze onderneming is verbonden aan Uplive, een live streaming mobiele applicatie met meer dan 20 miljoen leden.
 • oBike: een multinationaal bedrijf om je fiets te delen. Het bedrijf is momenteel actief in 20 landen in Europa, Azië en Australië met 10 miljoen leden.
 • BitMain: het toonaangevende bedrijf in het ontwerpen en bouwen van ASIC-chips, die worden gebruikt voor cryptocurrency-mining en AI.
 • Bixin: een Bitcoin-miningpool en een Wallet-service.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!