Bitcoin dominantie correctie kan altcoins in de kaart spelen

Midden in de aanhoudende stijging van de waarde van Bitcoin, wint de altcoin-markt langzaam aan momentum, met opvallende spelers zoals Chainlink (LINK), Solana (SOL) en Aave (AAVE). De dominantie van Bitcoin bereikte een hoogtepunt van twee jaar, met een piek van ongeveer 54 procent na een recente doorbraak.

De verwachting van goedkeuring voor een Bitcoin spot ETF heeft in de afgelopen week ongeveer $66 miljoen aan crypto-investeringen gestimuleerd. In de afgelopen 24 uur bereikte Bitcoin (BTC) een hoogtepunt van 16 maanden en vulde een belangrijk CME-gap rond $35.000. Hoewel de altcoin-markt hetzelfde patroon volgde, vertoonde het niet de verwachte volatiliteit.

Als gevolg hiervan zoeken crypto-handelaren nu naar mogelijke bullish transacties in de altcoin-markt. Bovendien steeg het totale handelsvolume van crypto op dinsdag tot meer dan $111 miljard, waarbij veel investeerders stablecoins zoals Tether (USDT) vasthielden.

Met de hele crypto-markt in een bullish staat, gelooft crypto-analist Captain Faibik dat altcoins aanzienlijk kunnen profiteren als de dominantie van Bitcoin in de komende dagen blijft dalen. Hij betoogt dat de dominantie van Bitcoin dit jaar een logaritmische opwaartse trend heeft gevolgd, waardoor een correctie steeds waarschijnlijker wordt naarmate deze de bovengrens nadert.

Het begin van een “altseason” zou kunnen leiden tot een stijging van Ethereum (ETH) tot boven $2.100, gevolgd door Solana die binnenkort de $32-markering kan overschrijden. Bovendien onthult een rapport van CoinShares dat Solana en Ethereum de meest populaire altcoins van dit jaar zijn, met respectievelijk ongeveer $15,5 miljoen en $7,4 miljoen aan kapitaalinvesteringen in de afgelopen week.

De altcoin-markt heeft de afgelopen dagen verschillende mogelijke doorbraken laten zien. Door meme-geïnspireerde tokens zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), die in de afgelopen maanden aanzienlijke fundamenten hebben verworven, bevinden zich onder de koplopers. Bovendien komen tokens zoals Sui (SUI) en Binance Coin (BNB) naar voren als mogelijke kandidaten voor een doorbraak.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!