Wat is AAVE?

Aanvankelijk gestart als ETHLend, maar ondertussen dus na een rebranding Aave. Entrepreneur Stani Kulechnov startte ETHLend uit frustratie dat er weinig financiële producten waren op het Ethereum netwerk. Die vond namelijk dat het ontbreken van mogelijkheden om te lenen of uitlenen een groot gebrek waren op het Ethereum-netwerk. Hij begon dan maar zelf de ontdekkingstocht. 

De start van Aave

ETHLend begon net als zovele andere projecten in 2017 tijdens de ICO-boom. Het project haalde 16,2 miljoen USD op en vaardigde daarvoor 1,3 miljard ERC-20 tokens. Daarmee kon het project uit de startblokken schieten. Al snel merkte Kulechnov echter dat er nog veel meer aan te bieden was dan enkel leenmogelijkheden. Een hele ommezwaai inclusief rebranding naar Aave was daarom genoodzaakt. 

Na de omschakeling en rebranding van ETHLend naar Aave konden de houders van de ETHLend hun tokens omwisselen naar nieuwe Aave coins tegen een 1:100 verhouding. Want er zouden niet langer 1,3 miljard tokens zijn, maar 16 miljoen coins (waarvan 3 miljoen in de reserve blijven, dus weg van de markt). 

Lang voor de grote Decentralized Finance craze van de zomer van 2020 was Aave dus al bezig met manieren om de grote sommen geld en waarde in alle verschillende blockchains aan potentie te doen winnen. Want daar draaide het Kulechnov vooral om. Hij bedacht een manier die crypto-enthousiastelingen meer waar voor hun crypto te geven en was als het ware één van de grondleggers van de hele DeFi space. 

Waar ETHLend een peer-to-peer kredietverstrekker was, is Aave na januari 2020 een andere strategie gaan volgen. Het ging, zoals andere aanbieders ondertussen ook doen, door middel van een pool-based strategie DeFi producten mogelijk maken. Op de website aave.com kan je ondertussen een 24-tal DeFi tokens terugvinden, van stablecoins zoals o.a. USDT, USDC, TUSD en DAI tot Aave, Uniswap, yearn.finance, BAT, LINK en REN. Opties genoeg dus als je bezitter bent van één van deze coins en er een leuk passief inkomen aan wil verdienen.  

Verdien passief inkomen met Aave

Als je dus een hoeveelheid coins van één van bovenstaande projecten, helaas niet allemaal, werkloos op een wallet hebt staan, dan kan je ze dus bij Aave geld laten opbrengen. Dat kan op verschillende manieren. Ofwel ga je ze in de liquidity pool van het desbetreffende asset toevoegen en krijg je daarvoor een bepaalde interest terug.

Een andere optie is dat je met die hoeveelheid crypto als onderpand, een lening aangaat waarmee je dan weer andere aankopen of investeringen kan bekostigen. Je moet daarvoor natuurlijk dan zelf een rente betalen binnen een bepaalde termijn die wordt vastgelegd in het smart contract.

Je kan kiezen tussen een vaste of variabele rentevoet, waarbij de eerste meestal hoger zal liggen dan de tweede die afhankelijk is van de schommelingen tussen vraag en aanbod. Je betaalt het geleende terug in dezelfde munt. Voor het terugbetalen kan je indien gewenst ook je onderpand gebruiken om de terugbetaling te doen. 

Wie Aave coins heeft, kan deze ook gebruiken op het platform en ze bijvoorbeeld staken. Dan worden jouw coins in bewaring genomen en indien nodig aangewend bij tekorten in het netwerk. De staker krijgt daarvoor een vergoeding. Ook is de Aave coin een governance token, wat wil zeggen dat alle houders ervan mee mogen beslissen over de toekomst van het project. Ze kunnen daarvoor op de website alle Aave Improvement Proposals (AIP’s) terugvinden en hun stem laten gelden. 

AAVE kopen?

Je kunt AAVE op verschillende cryptocurrency exchanges kopen waaronder de grootste crypto exchange Binance.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!