Coinbase Advanced introduceert eeuwigdurende futures-handel

Vanaf vandaag zullen Coinbase Advanced-klanten buiten de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk toegang krijgen tot eeuwigdurende futures-contracten voor Bitcoin, Ethereum, Litecoin en XRP. De futures-contracten worden afgewikkeld in USDC, een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Aangezien eeuwigdurende futures-contracten niet vervallen, kunnen handelaren deze gebruiken om geheven weddenschappen te plaatsen op de veranderende prijzen van digitale valuta’s over een onbeperkte tijdsperiode. maar er is een addertje onder het gras: deze mogelijkheid is exclusief beschikbaar voor klanten in bepaalde rechtsgebieden, en de Verenigde Staten hoort daar niet bij.

Bij deze lancering onthult dat Coinbase recentelijk goedkeuring heeft gekregen van de Bermuda Monetary Authority, waardoor het groen licht heeft gekregen om zijn eeuwigdurende futures-diensten uit te breiden naar klanten buiten de Verenigde Staten.

“Klanten kunnen nu toegang krijgen tot zowel onze zeer liquide spotmarkten als derivaten in een geïntegreerde, veilige en gebruiksvriendelijke interface,” schreef Coinbase.

De futures-contracten zullen in eerste instantie een hefboomwerking tot 5x bieden, met uitzondering van XRP, dat tot 3x hefboomwerking zal bieden. Coinbase heeft aangekondigd dat ze een introductietarief hanteren van 0% (maker) en 0,03% (taker).

Coinbase legde sterk de nadruk op beveiliging en naleving voor haar retail-derivatenaanbod. Het bedrijf verklaarde dat de activa van klanten 1:1 worden aangehouden en dat haar futuresbeurs wordt gefinancierd via een verzekeringsfonds en een liquiditeitssteunprogramma in USDC, in plaats van met een beurstoken.

Coinbase gaf aan dat ze van plan is om Coinbase Advanced blijvend uit te breiden om geavanceerde retailtraders wereldwijd te bedienen, met toevoeging van extra functies zoals geavanceerde ordertypen, TradingView-grafieken en handels-API’s.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!