Wat is Coinbase?

Coinbase werd in 2012 opgestart door Brian Amstrong, een ex-AirBnB werknemer, Fred Ehrsam, een ex-Goldman Sachs trader en Blockchain.info co-founder Ben Reeves. Tot op heden is Brian Armstrong nog steeds de sterke man als CEO en een bekend crypto gezicht. Als één van de eerste maakten zij het mogelijk om met Bitcoin te kopen dankzij bank overschrijvingen. Enkele investeringsrondes en jaren later was het platform in 2014 al uitgegroeid naar meer dan één miljoen gebruikers. Ze gingen ook al snel samenwerkingen aan met Dell, Expedia en Time Inc. zodat zij betalingen in Bitcoin konden aanbieden.

Zowel voor de kleine als grote investeerder

In 2015 werd dankzij een grote financiële investering van o.a. de New York Stock Exchange, de Coinbase Exchange opgericht die zich meer ging richten op professionele traders. Later werd de Coinbase Exchange omgedoopt naar GDAX en in 2018 een laatste keer naar de huidige naam Coinbase Pro. De verschillen tussen Coinbase en Coinbase Pro zitten vooral in de doelgroep die ze willen aanspreken, waar Coinbase zich richt op de gemiddelde persoon en Coinbase Pro zich richt op de professionele of meer geroutineerde gebruiker. De mogelijkheden bij Coinbase Pro zijn veel uitgebreider. Je kan er bijvoorbeeld traden met marge of Bitcoin longen of shorten. Het komt er eigenlijk op neer dat Coinbase een laagdrempelige en uitgebreide makelaar is en Coinbase Pro is de uitgebreide exchange. Op Coinbase kan een nieuweling met enkele klikken fiat geld omzetten naar crypto en kunnen cryptocurrencies bewaard worden op de eenvoudig te gebruiken, Coinbase wallet. Om Coinbase Pro te gebruiken, heb je toch al net iets meer kennis nodig. Een laatste verschil zit natuurlijk in de prijs die je betaalt wanneer je een crypto-aankoop doet. Als makelaar is Coinbase de duurdere oplossing in vergelijking met de professionele broer. Coinbase was sinds de start een erg laagdrempelige plek waar je heel gemakkelijk d.m.v. bankoverschrijvingen en verschillende bank- en kredietkaarten, een crypto-aankoop kan doen. Het duurde wel tot 2018 voordat er op Coinbase meer dan de toenmalig vijf grootste coins konden gekocht en verkocht worden n.l. Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum.

Coinbase listings

Midden 2018 mocht Ethereum Classic mee doen aan het feestje en zich letterlijk rijk rekenen. Enkel de aankondiging van de listing zorgde al voor wat sommige nu het “Coinbase listing effect” noemen. Dit omdat dankzij zo’n listing een enorm groot, nieuw publiek van potentiële investeerders aangesproken kan worden. Vanaf dat moment kwamen verschillende andere grote, maar toentertijd ook nog niet zo grote, projecten, plots in de spotlight te staan die er voor zorgde dat ze een echte jump-start kregen. Cardano, Basic Attention Token, Stellar Lumens, Zcash waren maar enkele van de projecten die snel volgde op die Ethereum Classic listing. Ondertussen is Coinbase vergevorderd qua aanbod met ondertussen 43 actieve trading pairs (momenteel ligt XRP uit de lijst wegens de openstaande rechtszaak met de SEC). Coinbase heeft met de USDC ook zijn eigen ERC20 stablecoin ontwikkeld. Dat moet zorgen voor het snel kunnen verzenden van geld over grenzen heen, zonder de hinderpalen die er zijn bij het internationaal versturen van gewone dollars. Voor elke USDC die er in omloop is, heeft Coinbase naar verluid een US Dollar op een bankrekening staan. Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Coinbase? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!