Santiment: Deze drie meme coins zijn flink terrein aan het winnen

Crypto-analyseplatform Santiment meldt dat drie meme coins terrein winnen, zelfs terwijl de prijs van Bitcoin (BTC) daalt.

Volgens Santiment neemt de marktkapitalisatie van de memecoin-projecten Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) en ApeCoin (APE) toe.

APE is de digitale asset die verband houdt met de non-fungible token (NFT)-collectie van de Bored Ape Yacht Club.

Volgens het bedrijf vertonen de drie meme coins een ander prijsverloop dan Bitcoin, dat recentelijk is gedaald, omdat de sociale volume-indicator voor de drie digitale activa stijgt. De sociale volume-indicator houdt belangrijke cryptotermen bij op sociale media-platforms zoals Telegram of Reddit:

“De week is begonnen met wat memecoin-magie, aangezien Dogecoin, Shiba Inu en ApeCoin kleine stijgingen in de marktkapitalisatie hebben doorgemaakt. Zoals meestal het geval is bij dit soort activa, zullen hoge pieken in het sociale volume toppen signaleren. Het enthousiasme over DOGE neemt toe.”

Bron: Santiment/Twitter

Volgens Santiment is de handelsvolume van de hond-gerelateerde Dogecoin enorm gestegen toen de prijs aan het begin van maandag steeg, naar een 16-weekse hoogtepunt.

Het bedrijf merkt ook op dat het peer-to-peer betalingsnetwerk Litecoin (LTC) veel meer interesse krijgt in aanloop naar de halvering op 2 augustus, op basis van het handelsvolume, en dat het handelsvolume ook stijgt voor het smart contract-platform Ethereum (ETH):

“Handelaren zijn op Dogecoin gesprongen na de plotselinge prijsstijging die de memecoin eerder op de dag genoot. We hebben ook gezien dat de interesse in Litecoin is gestegen naar een hoogtepunt van de week met de naderende halvering op 2 augustus, en Ethereum moet ook in de gaten worden gehouden.”

Bron: Santiment/Twitter

Santiment houdt ook de marktwaarde ten opzichte van de gerealiseerde waarde (MVRV) van altcoins nauwlettend in de gaten, wat volgens het bedrijf bullish is voor sommige digitale activa, waaronder de decentralized exchange (DEX) Quickswap (QUICK), het ETH layer-2 schaaloplossing OMG Network (OMG) en het open-source blockchain netwerk Radicle (RAD).

MVRV vergelijkt de totale marktkapitalisatie van een activa met de gerealiseerde waarde ervan en kan worden gebruikt om markttoppen en -bodems te timen:

“Altcoins hebben enige rechtvaardiging om te kopen, omdat gemiddelde handelaren flink in het rood staan op korte, middellange en lange termijn. QUICK, OMG en RAD hebben handelaren die serieus FUD (angst, onzekerheid en twijfel) tonen met oplopende verliezen, wat ze historisch gezien minder risicovol maakt om te openen of toe te voegen aan een positie in.”

Bron: Santiment/Twitter

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!