Santiment: Whales tonen interesse in Chainlink

Chainlink (LINK) heeft op donderdag een prijsstijging van bijna 19% gezien, doordat het blockchain-orakel een nieuw protocol uitrolt, in combinatie met stijgingen in transacties van grote investeerders en handelsvolume.

Het nieuwe Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) van LINK lanceerde zijn “Mainnet Early Access fase” op de Ethereum (ETH), Optimism (OP), Polygon (MATIC) en Avalanche (AVAX) blockchains eerder deze week.

Het interoperabiliteitsprotocol heeft als doel een eenvoudige manier te bieden om cross-chain applicaties en diensten te bouwen en vereenvoudigde tokenoverdrachten mogelijk te maken.

Crypto-analysebedrijf Santiment merkt ook op in een nieuwe analyse dat de handelsvolumes van LINK “recentelijk gestaag toenemen,” wat wijst op een groeiende interesse in het activum.

Bron: Santiment

Whale-transacties die LINK betrekken, nemen ook toe, volgens het analysebedrijf.

Santiment zegt:

“In de vaak volatiele wereld van cryptocurrencies dient de activiteit van ‘whales,’ of grote houders, als een inzichtelijke parameter voor markttrends.”

Bron: Santiment

Chainlink wordt verhandeld op $8.27 op het moment van schrijven. Het crypto-activum staat op de 22e plaats wat betreft marktkapitalisatie en is in de afgelopen 24 uur met 18.84% gestegen en in de afgelopen week met meer dan 19.5% gestegen.

Sinds het begin van 2023 is LINK ook met meer dan 47% gestegen, maar het staat nog steeds meer dan 84% lager dan zijn all-time high van $52.70, dat het behaalde in de bullrun van vorig jaar.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!