De bearmarkt heeft ontwikkeling in de cryptomarkt niet tegengehouden in 2022

De cryptocurrency-markt wordt geconfronteerd met een van zijn meest meedogenloze crypto-winters, gekenmerkt door een aanhoudende daling van de prijzen van verschillende cryptocurrencies en het falen van grote crypto-bedrijven, evenals spraakmakende gevallen van hacks en diefstallen.

Desalniettemin suggereert een recent rapport van het blockchain data- en analysebedrijf DappRadar dat de industrie zich toch nog verder aan het ontwikkelen is.

Volgens het 2022 Industry Report van DappRadar is het gebruik van gedecentraliseerde applicaties (DApps) namelijk flink omhooggeschoten, ondanks de negatieve marktomstandigheden.

Blockchain-gaming en NFT’s leiden de groei

De DApp-industrie zag een jaar-op-jaar stijging van 50% in zijn dagelijkse unieke actieve portefeuilles (dUAW), van 1,58 miljoen in 2021 naar 2,37 miljoen in 2022. Deze groei kan worden toegeschreven aan een grotere acceptatie door consumenten en bedrijven, evenals als toegenomen interesse van investeerders.

Als we dieper naar de cijfers kijken, dan is te zien dat blockchain-gaming-projecten, met name de GameFi-sector, dit jaar een belangrijke rol in de DApp-industrie speelden. GameFi was goed voor 49% van alle DApp-activiteit, met een gemiddelde van 1,15 miljoen dagelijkse dUAW en 7,4 miljard transacties.

De non-fungible token (NFT)-markt droeg ook bij aan de groei van de industrie, met een stijging van 33% in dagelijkse dUAW en een stijging van 876% in unieke NFT-traders.

Hoewel het aantal unieke NFT-handelaren aanzienlijk toenam, nam het handelsvolume slechts met 0,41% toe in vergelijking met het voorgaande jaar. NFT-verkopen namen ook een hoge vlucht en stegen met 10,6% tot $68,35 miljoen, hoewel een ander rapport suggereerde dat bijna 60% van het handelsvolume in de markt nep was.

DeFi toont veerkracht ondanks 73% daling in TVL

De gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) stond in 2022 voor uitdagingen en verloor meer dan 73% van zijn totale vergrendelde waarde. Desondanks zag de markt een stijging van 2% in dagelijkse dUAW tot 652.970.

Dit lijkt misschien niet significant, maar DappRadar merkt op dat het een indrukwekkende prestatie is voor de DeFi-sector na de ineenstorting van Terra (LUNA), destijds het op één na grootste DeFi-ecosysteem.

Het rapport concludeert door te erkennen dat de bearmarkt een kans heeft gecreëerd voor de industrie om te leren van fouten en zich te concentreren op het bouwen van duurzame projecten terwijl ze zich voorbereiden op het volgende bullmarkt. Het benadrukt ook de veerkracht en volwassenheid van de sector terwijl deze blijft groeien ondanks uitdagende marktomstandigheden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!