DeFi- en NFT-markten kelderen in bearmarkt

In nasleep van de bearmarkt in de crypto industrie zijn er sterke gevolgen te ondervinden voor Decentralized Finance (DeFi) protocollen en non-fungible tokens (NFT). De voorheen populaire termen in de crypto markt zien in de huidige bear market een sterke daling in gebruik, aldus het rapport van Dapp Radar

In de bull-markt van 2021 was de aandacht in DeFi protocollen zoals Aave en Uniswap erg groot, zo werd op de piek van de markt in 2021 ruim $170 miljard op DeFi protocollen gelocked (ook wel TVL genoemd). Daarnaast kwamen NFT’s sterk in het daglicht te staan en zagen we sommige NFT’s voor wel 100 Ethereum (ETH) verhandelt worden.

In de huidige markt, die verder daalde als gevolg van de FTX crash, is de interesse in zowel DeFi als NFT’s sterk gedaald. Uit het rapport van Dapp Radar is duidelijk dat TVL (total value locked) is gezakt tot ongeveer $65 miljard, opvallend is dat op 9 november een daling van 11% werd geobserveerd als resultaat van de FTX crash. Dit is voor een groot deel ook te wijten aan de flinke prijsdaling van veel cryptocurrencies.

Naast het dalen van de TVL op DeFi protocollen is het NFT trading volume op Ethereum ook hard gezakt. Zo zien we momenteel het laagste handelsvolume sinds juni 2021 met een totaal van $277 miljoen dollar (een daling van ruim 22% in slechts een maand tijd). 

Solana NFT handelsvolume stijgt wel

Vergeleken met Ethereum is het handelsvolume van NFT’s op Solana (SOL) wat lager met $95 miljoen. Opvallend genoeg steeg het handelsvolume op Solana met 42% in tegenstelling tot een sterke daling bij Ethereum. Desondanks zagen we de koers van Solana dalen met 53.4% in de afgelopen 30 dagen (bron; Coingecko).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!