FTX vraagt Chapter 11 faillissement aan

In een persbericht dat op Twitter werd gedeeld, kondigde de veelbesproken cryptocurrency-beurs FTX aan dat het een Chapter 11 faillissement had aangevraagd “om een ​​ordelijk proces te starten om activa te beoordelen en te gelde te maken ten behoeve van alle wereldwijde belanghebbenden.”

Tevens werd bekend dat het algoritmische handelsbedrijf Alameda Research, de zusterentiteit van het bedrijf, de Amerikaanse dochteronderneming FTX.US en ongeveer 130 gelieerde entiteiten ook faillissementen zullen aanvragen.

Ledger X LLC, FTX Digital Markets Ltd., FTX Australia Pty Ltd. en FTX Express Pay Ltd. zijn niet in het dossier opgenomen. De memo kondigde ook aan dat de CEO en oprichter van het bedrijf, Sam Bankman-Fried, zijn functie neerlegt. John J. Ray III is benoemd tot CEO en zal tijdens de procedure samenwerken met andere “onafhankelijke professionals”.

“De FTX Group heeft waardevolle activa die alleen effectief kunnen worden beheerd in een georganiseerd, gezamenlijk proces”, zei Ray, eraan toevoegend dat hij en zijn team de procedure voor alle partijen die getroffen zijn door de ineenstorting van FTX met “ijver” zouden leiden.

FTX ligt onder een loep

Gezien het hoge profiel van het bedrijf, dat deals heeft gesloten met sportsterren als Tom Brady en een enorme deal van $135 miljoen om het Miami Heat-stadion te hernoemen, hebben regelgevers snel hun retoriek opgevoerd tijdens de crash.

De perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, zei dat “zonder goed toezicht op cryptocurrencies, ze het risico lopen alledaagse Amerikanen schade toe te brengen.”

Hoewel FTX aan het einde van zijn reis is gekomen met zijn laatste aanvraag, zijn er nog steeds zorgen over aanhoudende crypto-besmetting.

Gisteren stopte het crypto-uitleenplatform BlockFi de opnames op het platform en zei dat het “niet in staat is om normaal te werken” gezien het gebrek aan duidelijkheid rond FTX, FTX US en Alameda.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!