Polkadot en Cardano zijn technologisch geavanceerder dan Ethereum, aldus Weiss Ratings

Volgens het ervaren financiële onderzoeksbureau Weiss Ratings, zijn Polkadot (DOT), Cardano (ADA), Tezos (XTZ), Cosmos (ATOM) en Fantom (FTM) technologisch geavanceerder dan Ethereum (ETH).

Weiss Ratings levert al meer dan 30 jaar onderzoek en analyse van financiële markten en publiceerde begin 2018 zijn eerste crypto-ranglijst.

De laatste update van het bedrijf gaf de bovengenoemde crypto-projecten een “uitstekende” rating voor technologie, terwijl Ethereum, Holo (HOT), IOTA, GRIN, Bitshares (BTS), Algorand (ALGO) en Nexus (NXS) het moesten doen met “goed”.

Weiss Ratings zegt dat het een uniek model gebruikt dat duizenden datapunten meet, omdat het elke cryptocurrency rangschikt in categorieën zoals technologie, adoptie, investeringsrisico en marktmomentum.

Het is echter wel zo dat Ethereum nog steeds bovenaan staat als er gekeken wordt naar de algehele beoordeling van het project. Het wordt op de voet gevolgd door Bitcoin (BTC), met een “B”-beoordeling. Stellar (XLM) en Cardano volgen de twee grootste cryptocurrencies met een “B-“.

Het beoordelingsbureau analyseerde ook de markt als geheel. In een nieuwe blogpost gaf analist Marija Matic haar kijk op de cryptomarkt na de goedkeuring van het monumentale wetsvoorstel van El Salvador om Bitcoin als wettig betaalmiddel te gebruiken.

“Bitcoin houdt nog steeds vast aan ongeveer 15% winst in de nasleep van het bullish nieuws uit El Salvador.

Hoewel we nog niet uit de problemen zijn, groeit de open interest van Bitcoin, met een open interest in juni van ongeveer 20%. Dit geeft aan dat handelaren optimistischer worden.”

Ze benadrukte verder dat de fundamenten niet zijn veranderd, maar waarschuwt ook dat de bulls de markt nog niet helemaal in handen hebben:

“Neutrale financieringspercentages, toenemende open interest en hefboomwerking zijn positieve signalen dat de neerwaartse trend mogelijk omkeert. Het handelsvolume is echter nog steeds laag en beleggers moeten uit de ‘angst’-zone komen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!