Ethereum nieuws

Ethereum aanbod op beurzen daalt met 10%

Volgens gegevens van CryptoQuant is sinds dinsdag het totale aanbod van Ethereum op beurzen met ongeveer 10% gedaald. Het totaal aantal gestorte Ether (ETH) bedroeg op 19 januari 22 miljoen, maar dit is nu gedaald naar minder dan 20 miljoen.

Er zijn tevens berichten dat ongeveer 660.000 ETH, met een waarde van bijna $1 miljard, op vrijdag werd opgenomen, wat aantoont dat investeerders zich klaarmaken om de nummer twee cryptocurrency voor een langere tijd vast te houden, gokkende op een prijsstijging van de munt.

Dit optimisme wordt ook weerspiegeld in de ETH/BTC ratio, die de laatste tijd aanzienlijk is gestegen, niet ver van een verdubbeling sinds het dieptepunt van december. De meest waarschijnlijke reden is dat DeFi momenteel behoorlijk hot is, wat bijdraagt aan de vraag naar Ether. ​

Het kan deze terugtrekking uit beurzen ook gedeeltelijk verklaren, aangezien investeerders wellicht hun bezittingen naar DeFi smart contracts sturen om hogere opbrengsten te behalen.

Daarnaast plaatsten wij vorige week nog een interessant artikel, waarin drie belangrijke redenen uiteengezet werden om de toenemende vraag naar Ethereum te verklaren. Het artikel gaf de drie volgende redenen aan:

  • CME Ethereum-futures: Afgelopen december werd er aangekondigd dat het grootste derivatenplatform ter wereld, Chicago Mercantile Exchange (CME), vanaf 8 februari Ethereum-futures zou gaan vermelden, op voorwaarde dat het wettelijke goedkeuring krijgt van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

    De komst van Ethereum-futures zal uiteindelijk meer volwassenheid brengen op de cryptomarkt en, hoewel futures niet fysiek worden geleverd, meer liquiditeit. Dit is gunstig omdat het met name institutionele beleggers de mogelijkheid geeft om spotposities af te dekken, wat het algehele risico vermindert en Ethereum op zijn beurt een veel aantrekkelijkere investering maakt.
  • Ethereum Improvement Proposal (EIP) -1559: Het is alom bekend dat het Ethereum-netwerk vaak geplaagd wordt met hoge transactiekosten wanneer het netwerk druk bezet is. Dit is één van de grootste redenen waarom verschillende projecten steeds vaker besluiten om over te schakelen naar een andere blockchain. Er is echter een oplossing voor dit probleem, genaamd Ethereum Improvement Proposal (EIP) -1559.

    Abdelhamid Bakhta, Protocol Engineering bij ConsenSys en werkt aan PegaSys, heeft echter onlangs aangegeven dat hij al meer dan een jaar aan het voorstel heeft gewerkt en dat het bijna klaar is om gelanceerd te worden (waarschijnlijk al in februari).
  • Ethereum 2.0 fase 1-implementatie: Ethereum is bezig met de transitie van een Proof-of-Work-blockchain naar een Proof-of-Stake-blockchain, met als doel een sneller, efficiënter en schaalbaarder platform te worden. Er zijn vier afzonderlijke fasen voor de Ethereum 2.0-upgrade – fase 0, fase 1, fase 1.5 en fase 2 – die elk de technische basis leggen voor de volgende totdat de laatste fase is voltooid.

    Hoewel er geen bevestigde datum is voor de lancering van fase 1, wordt deze naar verwachting ergens dit jaar verwacht.

Al deze factoren zorgen er waarschijnlijk voor dat investeerders steeds vaker besluiten om hun Ethereum op te slaan op cold wallets, aangezien ze toch niet van plan zijn om hun Ether op korte termijn te verkopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN