Wat is Ethereum Improvement Proposal (EIP) -1559

Het is alom bekend dat het Ethereum-netwerk vaak geplaagd wordt met hoge transactiekosten wanneer het netwerk druk bezet is. Dit is één van de grootste redenen waarom verschillende projecten steeds vaker besluiten om over te schakelen naar een andere blockchain. Er is echter een oplossing voor dit probleem, genaamd Ethereum Improvement Proposal (EIP) -1559.

EIP 1559 stelt voor om het huidige systeem van veilingvergoedingen te schrappen ten gunste van algoritmisch bepaalde basiskosten, de “BASEFEE”. De BASEFEE heeft tot doel een uniforme vergoeding in te voeren voor alle platforms en diensten die stijgen en dalen afhankelijk van de netwerkactiviteit. Dit betekent dat er geen prijsverschillen meer zijn tussen ERC-20-compatibele portefeuilles, protocollen en beurzen. Het EIP bevat echter een optie voor gebruikers om miners een fooi te geven als ze willen dat hun transactie sneller wordt verwerkt.

De tweede functie van EIP 1559, en degene die waarschijnlijk de grootste impact zal hebben op de toekomstige prijs van Ethereum, is de introductie van het verbranden van Ether. Verbranden betekent het volledig verwijderen van tokens, waardoor de circulerende voorraad afneemt. EIP 1559 is van plan om de BASEFEE te verbranden, zodat de overgrote meerderheid van de Ether die wordt gebruikt om transacties te verwerken, wordt vernietigd en niet aan netwerkvalidators wordt gegeven. Het idee is dat dit de gestage deflatie zal aanmoedigen, wat op zijn beurt de Ethereum koers in de loop van de tijd zou moeten helpen stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!