Consensys sleept SEC voor de rechter vanwege “roekeloze aanpak” omtrent Ethereum-regulering

Het softwareontwikkelingsbedrijf Consensys het zojuist de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de rechter gesleept omdat het niet wil dat de toezichthouder zijn jurisdictie uitbreidt door de op één na grootste cryptocurrency “ten onrechte” als een effect te bestempelen. Bovendien stelt het bedrijf dat de “roekeloze aanpak” van de toezichthouder zowel Ethereum-ontwikkelaars, instellingen als marktdeelnemers schaadt.

Consensys zegt tevens dat andere deelnemers uit de industrie evenzeer “gekwetst” zouden moeten zijn door de agressieve acties van de toezichthouder. Het bedrijf voegt toe:

“Bij Consensys zijn we van mening dat de voortschrijdende acceptatie van blockchain-platforms zoals Ethereum zal helpen de manier te hervormen en te verbeteren waarop toekomstige generaties economische, financiële, sociale, politieke en technologische systemen zullen beheren, waardoor een rechtvaardiger, transparanter en innovatiever wereld ontstaat.”

De recente juridische actie bevestigt eerdere berichtgeving over de inspanningen van de SEC om de op een na grootste cryptocurrency als een effect te bestempelen met een hele reeks dagvaardingen.

Zoals wij eerder vandaag al vermeldde, wordt verwacht dat de SEC een aantal Ethereum ETF-voorstellen zal afwijzen, waaronder die van BlackRock. Consensys-oprichter Joe Lubin vertelde Fortune dat de vijandige houding van de SEC waarschijnlijk bedoeld was om de aanstaande afwijzing te rechtvaardigen. Lubin beweert dat de SEC innovatie wil “verstikken” en enorme kapitaalstromen naar het ecosysteem wil voorkomen.

Ondanks deze negativiteit omtrent Ethereum, is het vermeldenswaard dat Larry Fink van BlackRock zei dat het mogelijk was om een Ethereum ETF te lanceren, zelfs als Ether als een effect zou worden geclassificeerd.

De SEC is momenteel verwikkeld in verhitte juridische gevechten met enkele van de grootste cryptocurrency-bedrijven, waaronder Coinbase, Uniswap en Ripple. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, voorspelt echter dat de SEC zijn oorlog tegen Ethereum zal verliezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!