Ethereum EIP-1559

3 redenen waarom je bullish moet zijn op Ethereum

De meeste ogen zijn momenteel gericht op de nummer één cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC). Het is echter zo dat de nummer twee, Ethereum (ETH), ook vaak de kar getrokken heeft en voor een positieve stijging van de gehele crypto-markt gezorgd heeft. Nu de Ethereum koers echter dichter bij zijn all-time high kruipt, wachten vele analisten in spanning af of het zijn vorige piek weet te doorbreken en richting de psychologische grens van $2.000 weet te stijgen. Gelukkig staan er dit jaar 3 grote evenementen op de planning die de Ethereum koers voor de benodigde kracht kunnen voorzien.

CME Ethereum-futures

Afgelopen december werd er aangekondigd dat het grootste derivatenplatform ter wereld, Chicago Mercantile Exchange (CME), vanaf 8 februari Ethereum-futures zou gaan vermelden, op voorwaarde dat het wettelijke goedkeuring krijgt van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Dit nieuwe in contanten afgewikkelde financiële product – wat betekent dat alle gemaakte winsten worden uitbetaald in Amerikaanse dollars in plaats van Ether – komt drie jaar nadat de beurs Bitcoin-futures lanceerde, wat nu ‘s werelds meest verhandelde Bitcoin-futures-product is en goed is voor meer dan 20 % van alle openstaande contracten.

De komst van Ethereum-futures zal uiteindelijk meer volwassenheid brengen op de cryptomarkt en, hoewel futures niet fysiek worden geleverd, meer liquiditeit. Dit is gunstig omdat het met name institutionele beleggers de mogelijkheid geeft om spotposities af te dekken, wat het algehele risico vermindert en Ethereum op zijn beurt een veel aantrekkelijkere investering maakt.

Ethereum Improvement Proposal (EIP) -1559

Het is alom bekend dat het Ethereum-netwerk vaak geplaagd wordt met hoge transactiekosten wanneer het netwerk druk bezet is. Dit is één van de grootste redenen waarom verschillende projecten steeds vaker besluiten om over te schakelen naar een andere blockchain. Er is echter een oplossing voor dit probleem, genaamd Ethereum Improvement Proposal (EIP) -1559.

EIP 1559 stelt voor om het huidige systeem van veilingvergoedingen te schrappen ten gunste van algoritmisch bepaalde basiskosten, de “BASEFEE”. De BASEFEE heeft tot doel een uniforme vergoeding in te voeren voor alle platforms en diensten die stijgen en dalen afhankelijk van de netwerkactiviteit. Dit betekent dat er geen prijsverschillen meer zijn tussen ERC-20-compatibele portefeuilles, protocollen en beurzen. Het EIP bevat echter een optie voor gebruikers om miners een fooi te geven als ze willen dat hun transactie sneller wordt verwerkt.

De tweede functie van EIP 1559, en degene die waarschijnlijk de grootste impact zal hebben op de toekomstige prijs van Ethereum, is de introductie van het verbranden van Ether. Verbranden betekent het volledig verwijderen van tokens, waardoor de circulerende voorraad afneemt. EIP 1559 is van plan om de BASEFEE te verbranden, zodat de overgrote meerderheid van de Ether die wordt gebruikt om transacties te verwerken, wordt vernietigd en niet aan netwerkvalidators wordt gegeven. Het idee is dat dit de gestage deflatie zal aanmoedigen, wat op zijn beurt de Ethereum koers in de loop van de tijd zou moeten helpen stijgen.

Abdelhamid Bakhta, Protocol Engineering bij ConsenSys en werkt aan PegaSys, heeft onlangs aangegeven dat hij al meer dan een jaar aan het voorstel heeft gewerkt en dat het bijna klaar is om gelanceerd te worden (waarschijnlijk al in februari).

Ethereum 2.0 fase 1-implementatie

Ethereum is bezig met de transitie van een Proof-of-Work-blockchain naar een Proof-of-Stake-blockchain, met als doel een sneller, efficiënter en schaalbaarder platform te worden. Er zijn vier afzonderlijke fasen voor de Ethereum 2.0-upgrade – fase 0, fase 1, fase 1.5 en fase 2 – die elk de technische basis leggen voor de volgende totdat de laatste fase is voltooid.

Fase 0 ging live op 1 december 2020, en zag de implementatie van de Beacon Chain. De Beacon Chain is een Proof of Stake (PoS) blockchain, en het is de eerste stap in het plan om het consensusmechanisme van Ethereum te veranderen naar Proof of Stake. Het loopt naast de originele Ethereum PoW-keten en zorgt ervoor dat de continuïteit van de ketens niet wordt onderbroken.

Fase 1 is de volgende fase in de ontwikkeling van Ethereum en er zullen 64 shard chains worden gelanceerd. Alle transactieactiviteit over het netwerk zal uiteindelijk worden verdeeld over en verwerkt door deze afzonderlijke blockchains. De voordelen van dit nieuwe systeem zijn dat transacties niet door het hele netwerk hoeven te worden gevalideerd, maar door één enkele shard chain. Dit zal de tijd die nodig is om transacties te bevestigen aanzienlijk verkorten, en het betekent dat het totale netwerk in staat zal zijn om aanzienlijk hogere volumes te verwerken.

Hoewel er geen bevestigde datum is voor de lancering van fase 1, wordt deze naar verwachting ergens dit jaar verwacht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN