Proof of Work

Wat is Proof of Work (PoW)?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

PoW staat voor Proof of Work. Dit is het oorspronkelijke consensusalgoritme binnen een blockchain netwerk. Zodra er een transactie wordt gedaan, dient deze gecontroleerd te worden, voordat de transactie wordt goedgekeurd.

Dan vraag je jezelf nu vast af, wie controleren deze transacties? Het antwoord is simpel, computers doen dit. Het blockchain netwerk staat in verbinding met enorm veel computers, beter bekend als nodes. Deze nodes (miners) zorgen met behulp van rekenkracht dat de veiligheid binnen de blockchain wordt gewaarborgd. Met PoW strijden miners tegen elkaar om transacties op het netwerk af te ronden.

Zorg je als miner ervoor dat de transactie als eerste wordt afgerond, dan wordt je hiervoor beloond. Voor ieder goedgekeurde transactie krijg je een nieuw stukje geminede bitcoin.

Bitcoin is de bekendste cryptocurrency die gebruik maakt van een PoW algoritme.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN