BLOGS AFBEELDINGEN_Tekengebied 1 kopie 8

Wat is Proof of Work (PoW)?

PoW staat voor Proof of Work. Dit is het oorspronkelijke consensusalgoritme binnen een blockchain netwerk. In het netwerk worden door gebruikers digitale tokens uitgewisseld en een gedecentraliseerd grootboek verzamelt alle transacties en splits dit op in blokken. Voordat dit gebeurt moeten de transacties gecontroleerd en bevestigd worden.

Dan vraag je jezelf nu vast af, wie controleren en bevestigen deze transacties? Het antwoord is simpel, computers doen dit. Het blockchain netwerk staat in verbinding met enorm veel computers, beter bekend als nodes. Deze nodes (miners) zorgen met behulp van rekenkracht dat de veiligheid binnen de blockchain wordt gewaarborgd. Met Proof of Work strijden miners tegen elkaar om transacties op het netwerk af te ronden.

Zorg je als miner ervoor dat de transactie als eerste wordt afgerond, dan wordt je hiervoor beloond. Voor ieder goedgekeurde transactie krijg je een nieuw stukje geminede bitcoin.

Bitcoin is de bekendste cryptocurrency die gebruik maakt van een PoW algoritme.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN