Ethereum EIP-1559

Ethereum Improvement Proposal (EIP) -1559 is bijna klaar

Het is alom bekend dat het Ethereum-netwerk vaak geplaagd wordt met hoge transactiekosten wanneer het netwerk druk bezet is. Dit is één van de grootste redenen waarom verschillende projecten steeds vaker besluiten om over te schakelen naar een andere blockchain. Er is echter een oplossing voor dit probleem, genaamd Ethereum Improvement Proposal (EIP) -1559.

EIP-1559 zal de vergoedingsmarkt veranderen door algoritmisch de vergoeding vast te stellen door middel van targeting of door een capaciteitsgebruik van 50% te berekenen. De capaciteit van Ethereum zal daarom technisch verdubbelen tot maximaal 25 miljoen gaseenheden per blok, wat zich vertaalt naar ongeveer 2 MB per tien minuten. Er zijn enkele suggesties dat deze toename enkele aanvallen mogelijk zou maken, maar Buterin heeft dit zelf weerlegd.

Abdelhamid Bakhta, Protocol Engineering bij ConsenSys en werkt aan PegaSys, heeft onlangs aangegeven dat hij al meer dan een jaar aan het voorstel heeft gewerkt en dat het bijna klaar is om gelanceerd te worden:

“De implementatie vindt plaats op 3 clients (Besu, Geth, Nethermind). Er is een economische analyse gedaan en we hebben alles risico’s bekeken en opgelost.”

Veel hiervan kwam zelfs als een verrassing voor Vitalik Buterin, de medeoprichter van Ethereum, aangezien velen die niet nauw betrokken waren bij EIP-1559, dachten dat er nog heel veel werk moest gebeuren. In plaats daarvan heeft het al twee testnets doorlopen, “een voor integratietests en de andere meer vergelijkbaar met mainnet in termen van grootte”, zei Bakhta.

Tim Beiko, de voorzitter van All Core Devs (ACD) -bijeenkomsten, bevestigde dat EIP-1559 bijna klaar is, maar dat sommige clients nog moeten beginnen met de implementatie:

“Ten eerste hebben nog niet alle klanten het geïmplementeerd. Besu heeft het, Geth heeft het (niet samengevoegd) en Nethermind heeft het. OpenEthereum is nog niet begonnen en geen enkele implementatie is ‘definitief’.

Ten tweede denk ik dat we letterlijk zo dichtbij (dat wil zeggen een paar weken?) zijn bij het hebben van een goede test die bewijst dat de klanten grote blokken met een grote status aankunnen. Ja, we hebben gegevens over Besu die werken op netwerken met >>> gas van 25 miljoen, maar die hebben geen mainnet-formaat …

Ten derde zal 1559 van invloed zijn op veel projecten: alles dat een transactie ondertekent, handelt met JSON RPC-reacties, enz. We hebben nog niet eens de volledige set EIP’s voor JSON RPC-wijzigingen. Ik zie niet veel waarde in alles laten vallen om dit nu te doen.

Ten vierde, Berlin is in feite ook klaar. Ik vermoed dat tegen de tijd dat we 2718 toegevoegd krijgen (welke IMO we zouden moeten, anders zullen we, zelfs als 1559 vóór Berlin wordt lanceren, we veel technische schulden hebben) en het bovenstaande werk gedaan is, het gelanceerd zal worden, dus er is geen goede reden om het proces te ontsporen om 1559 te pushen.”

EIP 2718 gaat over Berlin, de geplande hardfork van ethereum1x die nu bijna twee jaar in ontwikkeling is. Deze upgrade “is behoorlijk belangrijk. Het zal een ingrijpende verandering in de toekomst voorkomen,” zei Bakhta.

Berlin is nu bevroren, wat betekent dat er geen nieuwe EIP’s kunnen worden toegevoegd. Beiko gaf tevens een ruwe tijdlijn van wanneer Berlin gelanceerd kan gaan worden:

“Ik vermoed dat het tegen het einde van Q1 live zou moeten zijn. Dat betekent dat, als we voor 1559 een meer gerichte fork willen hebben, het zeer waarschijnlijk ergens in de zomer live zou kunnen zijn.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN