Bitcoin Nieuws

97,6% van Bitcoin staat momenteel op winst

Bitcoin houders kunnen tegenwoordig erg tevreden zijn, aangezien het kopen van Bitcoin (BTC), de houder ervan, op 97,6% van de dagen rijker heeft gemaakt sinds 2013. Dit volgens een speciale, op social media gebaseerde, monitoringsmethode van Glassnode.

“Kenmerkend voor bull runs”

Anders gezegd, zoals on-chain analytics-service Glassnode opmerkte in zijn wekelijkse rapport The Week On-Chain op maandag, 97,6% van de niet-bestede Bitcoin-transactieoutputs (UTXO’s) maakt winst. Dit wil zeggen dat slechts 2,4% van de UTXO’s werden gecreëerd – als onderdeel van een transactie tussen portefeuilles – toen de Bitcoin koers hoger was dan de huidige niveaus rond de $12.000.

Bron: Glassnode

Glassnode zei het volgende in het rapport:

“Langere periodes op dit niveau en hoger zijn kenmerkend voor bull runs, terwijl BTC naar nieuwe recordhoogtes beweegt (wat ook het punt is wanneer de metriek 100% bereikt).”

Ondanks de lichte terugval van de Bitcoin koers, heeft de koningsmunt nog steeds een goed rendement opgeleverd voor zijn houders, met een maandelijks rendement van bijna 30%.

Bitcoin koers aan het begin van een langdurige bull run

Verder voegde Glassnode eraan toe dat elke keer dat de winstgevendheid van UTXO 95% overschrijdt, dit een korte maar intense bull run voor BTC veroorzaakt die tot drie maanden duurt.

Andere statistieken suggereren ondertussen dat Bitcoin eerder aan het begin staat van een langere bull run, dan dat het aan het einde zou staan van korte opleving. Specifiek blijft het kompas van Glassnode – dat een reeks factoren gebruikt om de kracht van Bitcoin in kaart te brengen – erg bullish.

Bron: Glassnode

Het rapport gaf het volgende aan:

“De aanhoudende positie van het kompas in het kwadrant rechtsboven geeft een optimistisch signaal van aanhoudend bullish sentiment en on-chain activiteit. Deze trend ondersteunt de wijdverspreide speculatie dat BTC zich inderdaad in de vroege fasen van het betreden van een bullmarkt bevindt.”

Bull markt begonnen volgens PlanB

Gisteren plaatsten wij nog een artikel waarin de bekende maker van het Stock-to-Flow-model, genaamd PlanB, aan heeft gegeven dat we onszelf al in een bull markt bevinden.

In een tweet op 18 augustus zei de analist dat, met een relatieve sterkte-index (RSI) van 64, de bullmarkt “bevestigd” is. Hij tweette het volgende:

RSI wordt gebruikt om te bepalen of een Bitcoin overbought of oversold is tegen een specifieke prijs. Het huidige gedrag van de Bitcoin koers heeft veel overeenkomsten met de vorige twee periodes na de halvering van BTC, waarbij zowel 2012 als 2016 solide RSI-scores laten zien die gepaard gaan met een prijsstijging, kort na het halveringsevenement zelf.

Deze 4 factoren tonen ook aan dat de bull markt begonnen is

Hoewel de bewegingen van Bitcoin door sommige worden beschouwd als een mogelijke bull trap, laten sommige fundamentele statistieken zien dat dit keer echt anders is. Een populaire pseudonieme Bitcoin-voorstander genaamd ‘Vortex’ deelde vier statistieken die de opvallende fundamentele kracht van BTC aantonen. Hij legde uit:

“Al deze grafieken, die lijken op patronen van begin 2017, geven aan dat Bitcoin aan een meerjarige bull run begint: -Segwit adoptie bereikt nieuwe ATH – HR [hash rate] bereikt nieuwe ATH – aantal BTC niet verplaatst in 1+ jaar nog steeds ATH’s op meer dan 63% – Google trends neemt toe.”

Deze factoren laten zien dat Bitcoin kracht opbouwt vanuit een on-chain standpunt (d.w.z. SegWit-acceptatie en hoge hash snelheid), evenals een fundamenteel standpunt (d.w.z. Google-zoektrends en de kracht van huidige houders).

De samenvloeiing van deze factoren laat zien dat, in tegenstelling tot in 2019 en zelfs in 2017, de huidige stijgingen van de Bitcoin koers allemaal verband houden met de onderliggende sterkte.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN