Bitcoin bullmarkt

Deze vier factoren laten zien dat de bull markt begonnen is

Bitcoin (BTC) lijkt zich in de vroege stadia van zijn volgende bull run te bevinden, waarbij de Bitcoin koers gisteren boven de $12.000 uit wist te komen. Als gevolg hiervan werd er ook een nieuw jaarlijks hoogtepunt neerzet op $12.400.

Ondanks de bijna constante stijgende lijn die de koningsmunt de afgelopen tijd te pakken heeft, kregen wij toch gisteren nog de vraag wanneer de bull markt gaat beginnen. Omdat er nog wat onduidelijkheid is over of er wel of geen bull markt aan de gang is, zie je hieronder vier redenen die het vermoeden van een bull markt ondersteunen.

De bulls hebben de controle

Het valt niet te ontkennen dat bulls op dit moment de volledige controle over de Bitcoin koers hebben. Na een consolidatiefase van meerdere weken, tussen $11.200 en $12.000, was BTC gisteren in staat om de bovengrens van deze range te doorbreken en vervolgens te stijgen tot $12.400, voordat het momentum begon te stagneren.

In tegenstelling tot eerdere pogingen om boven dit niveau uit te breken, heeft de crypto nog geen stevige afwijzing gezien, wat erop wijst dat bears hun kracht aan het verliezen zijn en dat er nog meer stijgingen aan zitten te komen (geen financieel advies).

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op ongeveer $12.266 en tenzij het terugvalt tot onder $12.000, blijven de vooruitzichten op korte termijn ongelooflijk rooskleurig.

Dit is waarom deze stijging verschilt van de eerdere

Dit is niet de eerste keer dat, sinds de uitverkoop van 2017, de Bitcoin koers aanzienlijke stijgingen heeft doorgemaakt, aangezien het eind juni 2017 een scherpe stijging zag naar hoogtepunten van bijna $14.000.

Hoewel die beweging in het algemeen wordt beschouwd als een mogelijke bull trap, laten sommige fundamentele statistieken zien dat dit keer echt anders is. Een populaire pseudonieme Bitcoin-voorstander genaamd ‘Vortex’ deelde vier statistieken die de opvallende fundamentele kracht van BTC aantonen. Hij legde uit:

“Al deze grafieken, die lijken op patronen van begin 2017, geven aan dat Bitcoin aan een meerjarige bull run begint: -Segwit adoptie bereikt nieuwe ATH – HR [hash rate] bereikt nieuwe ATH – aantal BTC niet verplaatst in 1+ jaar nog steeds ATH’s op meer dan 63% – Google trends neemt toe.”

Deze factoren laten zien dat Bitcoin kracht opbouwt vanuit een on-chain standpunt (d.w.z. SegWit-acceptatie en hoge hash snelheid), evenals een fundamenteel standpunt (d.w.z. Google-zoektrends en de kracht van huidige houders).

De samenvloeiing van deze factoren laat zien dat, in tegenstelling tot in 2019 en zelfs in 2017, de huidige stijgingen van de Bitcoin koers allemaal verband houden met de onderliggende sterkte.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN