BLOGS AFBEELDINGEN_Tekengebied 1 kopie 10

Wat is Segregated Witness (SegWit)?

SegWit is een afkorting van Segregated Witness en een update die in augustus 2017 is geïmplementeerd. Het is een upgrade die de manier verandert waarop gegevens worden opgeslagen en een manier waarop om de hoeveelheid informatie in een block te verminderen. Het heeft als doel om het Bitcoin (BTC) netwerk te schalen en sneller te maken. Een capaciteitsprobleem is een van de meeste problemen bij blockchains. Dit zorgt voor hoge transactiekosten.

SegWit is het proces waarbij de blokgroottelimiet op een blockchain wordt verhoogd door handtekeninggegevens van Bitcoin-transacties te verwijderen. Wanneer bepaalde delen van een transactie worden verwijderd, maakt dit ruimte of capaciteit vrij om meer transacties aan de keten toe te voegen.

Segregate betekent scheiden en Witness (getuigen) zijn de transactiehandtekeningen. Segregated Witness betekent dus kort gezegd het scheiden van transactie handtekeningen.

Iedere transactie heeft een digitale handtekening nodig. Deze handtekening is nodig om de bitcoin-transactie te kunnen controleren op echtheid. De handtekening echter neemt nogal veel ruimte in (bijna 50% van een transactie) terwijl deze vaak alleen gebruikt wordt wanneer de transactie aan een block wordt toegevoegd. Ze zijn dus niet altijd nodig om meteen bij de hand te hebben, zeker niet van transacties die al langere tijd geleden zijn gedaan.

Wat segwit doet is de Bitcoin-transactie en de bijbehorende digitale handtekening van elkaar scheiden. Op deze manier wordt de transactie kleiner en passen er meer in een 1MB block. Hierdoor zijn er meer transacties per seconde mogelijk.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN