Bitcoin koers

PlanB bevestigt dat de bull markt begonnen is

De Bitcoin koers is de afgelopen tijd goed opweg. Hierdoor vroegen verschillende crypto-analisten/-fans zich af of de bull markt al niet begonnen is. Zo plaatsten wij gisteren een bericht waarin wij verschillende redenen aangaven waarom wij denken dat de bull markt al begonnen is. Nu is het echter zo dat de bekende maker van het Stock-to-Flow-model, genaamd PlanB, ook heeft aangegeven dat we onszelf al in een bull markt bevinden.

PlanB: BTC “ziet er sterk uit”

In een tweet op 18 augustus zei de analist dat, met een relatieve sterkte-index (RSI) van 64, de bullmarkt “bevestigd” is. Hij tweette het volgende:

RSI wordt gebruikt om te bepalen of een Bitcoin overbought of oversold is tegen een specifieke prijs. Het huidige gedrag van de Bitcoin koers heeft veel overeenkomsten met de vorige twee periodes na de halvering van BTC, waarbij zowel 2012 als 2016 solide RSI-scores laten zien die gepaard gaan met een prijsstijging, kort na het halveringsevenement zelf.

Valuta-index waarschuwt voor ineenstorting van USD

BTC is de afgelopen twee weken afgeweken van de correlatie met goud, maar één theorie verklaart goed waarom beide activa zo goed hebben gepresteerd. Het is namelijk zo dat de Amerikaanse dollar zwakker is geworden en, volgens de valuta-index van de Amerikaanse dollar, kan een grotere ineenstorting nabij zijn.

De index meet de sterkte van de dollar ten opzichte van de valuta’s van een mandje van Amerikaanse handelspartners. Deze waarde heeft momenteel, zoals analist Mati Greenspan opmerkte, het laagste punt in twee jaar tijd bereikt. Hij tweette het volgende:

In een eerder artikel op Cointelegraph zei de Nederlandse analist, Michaël van de Poppe (of beter bekend als CryptoMichaël), dat de index “de werkelijke reden is van de sterkte van Bitcoin en goud”.

Goud-supporter Peter Schiff gaf ook aan dat de Amerikaanse dollar er niet goed uit ziet. Hij gaf het volgende aan op Twitter:

“Het langzame bloeden van de Amerikaanse dollar gaat door, waarbij de dollarindex voor de eerste keer sinds mei 2018 onder 92,50 breekt. Zodra het dieptepunt van januari wordt doorbroken (4 handles lager), zal een grotere wond openen en zal het bloedverlies versnellen. Zodra het dieptepunt van 2008 doorbreekt, zal de dollar leeglopen.”

Zodra de dollar valt, zal dit positief zijn voor veilige havens, zoals Bitcoin, goud en zilver. Het is volgens velen niet de vraag of dit gaat gebeuren, maar wanneer dit gaat gebeuren. Zijn jullie hier al klaar voor? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN