Ethereum-daling kan half miljard dollar aan longs in gevaar brengen

Meer dan een half miljard dollar aan Ethereum (ETH) is in waarde gedaald tot $3.141, waardoor longposities geconfronteerd kunnen worden met liquidatie als Ether dezelfde prijsvolatiliteit ervaart als afgelopen weekend. Dit komt te midden van toenemende zorgen dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) volgende maand een Ether spot ETF zou kunnen afwijzen.

Op het moment van publicatie wordt Ether verhandeld op $3.134. In de afgelopen paar weekends heeft Ether korte uitbarstingen van volatiliteit in zijn prijs ervaren, gevolgd door snelle herstel naar belangrijke ondersteuningsniveaus. Op 20 april daalde de prijs kortstondig met 2,25% tot $3.036. De vorige zaterdag, 13 april, daalde het bijna 9% naar $2.950 voordat het herstelde tot $3.075.

Als dit opnieuw gebeurt dit weekend, zal een aanzienlijke hoeveelheid liquidaties in gevaar zijn. Een soortgelijke daling van slechts 2,25% bij de huidige prijs zal leiden tot $510 miljoen aan long-liquidaties, volgens gegevens van CoinGlass. Ondertussen zou een scherpere daling vergelijkbaar met de 9% daling die het vorige weekend werd gezien, resulteren in $853 miljoen die weggevaagd wordt in long-liquidaties.

Het hoge volume aan potentiële liquidaties komt doordat Ethereum bredere onzekerheden ervaart over de status van zijn spot ETF, samen met andere juridische uitdagingen.

Gisteren werd gemeld dat Amerikaanse uitgevers en andere bedrijven verwachten dat de SEC volgende maand spot Ether ETF-aanvragen zal afwijzen na vergaderingen met de toezichthouder in de afgelopen weken, waarbij vier personen die aan de vergaderingen deelnamen, werden geciteerd.

De vier personen beweerden dat recente ontmoetingen tussen uitgevers en de SEC eenzijdig zijn geweest, en het personeel van het bureau heeft geen substantiële details besproken over de voorgestelde producten.

Ondertussen is op donderdag bekend geworden dat software-ontwikkelingsbedrijf Consensys een rechtszaak heeft aangespannen tegen de SEC en zijn vijf commissarissen wegens claims dat ze van plan zijn “ETH te reguleren als een effect.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!