Ethereum is op weg richting marktkapitalisatie van Bitcoin, aldus John Lilic

De Ethereum koers zit de laatste tijd vast in een range en heeft tot op heden de $250 nog niet overtuigend weten te doorbreken. Het is echter zo dat veel analisten verwachten dat Ethereum pas echt losgaat wanneer Ethereum 2.0 gelanceerd wordt. Hoe hard Ethereum uiteindelijk losgaat, is natuurlijk nog maar de vraag. Echter zei John Lilic, werkzaam bij de blockchain-firma ConsenSys, dat Ethereum langzaam maar zeker op weg is naar de marktkapitalisatie van Bitcoin, daarbij verwijzend naar een oudere tweet die hij op 5 januari geplaatst had.

Hij tweette het volgende:

https://twitter.com/JohnLilic/status/1282639166346596354

“Bijgewerkte thread sinds 5 januari.

De mkt-cap van BTC is nu ~6,3x die van ETH. Het bedrag aan vergoedingen gegenereerd door Bitcoin is nu ~4/5 van dat van Ethereum. De prijs van ETH is tot dusver in 2020 met ~37% gestegen ten opzichte van BTC. ETH is ondergewaardeerd en we gaan op weg naar mkt-cap parity.

Vanaf vandaag overschrijdt het marktkapitalisatiecijfer van Bitcoin de $170 miljard. Ethereum staat op de tweede plaats met minder dan $27 miljard. Aan het begin van het jaar was de discrepantie echter nog groter in het voordeel van Bitcoin, dus het lijkt erop dat de oudste cryptocurrency inderdaad terrein aan het verliezen is.

Lilic merkte op dat de marktkapitalisatie van Bitcoin nu 6,3 keer groter is dan ETH, vergeleken met 10 keer aan het begin van het jaar. Het aantal door Bitcoin gegenereerde vergoedingen daalde tot 80% in vergelijking met de totale vergoedingen op Ethereum, na tweemaal zoveel Ethereum te hebben gegenereerd in januari.

Andere cijfers wijzen ook richting undervalued

Zoals wij eerder deze week al aangaven, staat de Ethereum koers nog steeds zo’n 80% onder zijn hoogste prijs óóit (~$1.400). Er is alleen wel een duidelijke stijging in de fundamentele cijfers van Ethereum. Dit merkte de Coo van RealT Platform en co-host van Bankless podcast, David Hoffman, ook op in een tweet.

Hij tweette het volgende:

Zoals hij opmerkte, zijn veel van de grootste fundamentele trends en essentiële on-chain-statistieken van Ethereum extreem bullish en hebben een record bereikt of staan op het punt om een record te bereiken. Sommige hiervan zijn:

  • De waarde van stablecoins heeft $8 miljard bereikt, wat een derde is van de supply cap van ETH.
  • De waarde van tokens die zijn vergrendeld in DeFi-contracten is $2,2 miljard, een stijging met meer dan 200% sinds het begin van het jaar.
  • Het aantal DeFi-gebruikers heeft volgens Hoffman 250.000 bereikt.
  • Het volume van op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde exchanges heeft $500 miljoen per week bereikt.

Tevens vroeg Hoffman zich hardop af wanneer de Ethereum koers deze opwaartse trend gaat volgen.

Het is wachten op Ethereum 2.0?

Zoals wij in dat artikel ook al aangaven, is het volgens velen wachten op de lancering van Ethereum 2.0, voordat de Ethereum koers pas echt los kan gaan.

Zo gaf de topanalist bij Messari Research, Ryan Watkins, in mei nog aan dat de aanstaande lancering van Ethereum 2.0, een update die een hogere transactiedoorvoer en een nieuw consensusmodel (proof-of-stake) zal introduceren, een veel groter effect zal hebben op de crypto-markt dan de onlangs voltooide Bitcoin halvering.

Daarnaast plaatste wij in mei ook een artikel over Adam Cochran’s (adjunct-professor aan een school in Canada, samen met een angel- / venture-investeerder in crypto) uitgebreide thread met 50 tweets over waarom Ethereum 2.0 zal resulteren in “de grootste economische verschuiving van de samenleving”.

De analyse was uitgebreid, maar kwam neer op drie kernverhalen:

  • De introductie van Proof-of-Stake (PoS) zal de inflatie van ETH drastisch verlagen, waarbij oprichter Vitalik Buterin een daling van het nieuwe aanbod met meer dan 50% verondersteld.
  • Vanwege de technische verbeteringen, die zullen worden geïmplementeerd met Ethereum 2.0, zal de fundamentele vraag naar cryptocurrency waarschijnlijk exploderen. Zoals Cochran schreef:

    “Met de release van ETH 2.0 gaan we zien dat ETH de tx/s, en daarmee de commerciële en consumenten levensvatbaarheid, drastisch zal verhogen.”
  • Naar verwachting zal een verbetering van de codebase worden opgenomen in de uitrol van ETH 2.0, die de Ethereum-transactiekosten zal burnen, waardoor het aanbod in de loop van tijd afneemt.

Als we de analisten moeten geloven gaat de Ethereum koers dus pas echt stijgen als Ethereum 2.0 gelanceerd is. Er is echter nog onduidelijkheid over wanneer fase 0 van Ethereum 2.0 gelanceerd gaat worden. Vitalik gaf aan dat het dit jaar nog zou gaan gebeuren, echter zei Justin Drake dat we het niet vóór januari 2021 hoeven te verwachten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!