Ethereum Nieuws

Ethereum 2.0 zal wellicht geen grote impact hebben, aldus investeringsbeheerder

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Na de derde Bitcoin halvering zijn alle ogen gericht op de nummer 2 cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH). Het is namelijk zo dat het netwerk van Ethereum een grote upgrade gaat doormaken, genaamd Ethereum 2.0.

De opwinding komt voornamelijk door de verbeteringen die de upgrade, naar verwachting, zal hebben op de Ethereum-blockchain. Tijdens de Ethereum Asia Supermeetup van Token2049 in maart 2019 vertelde de oprichter van de blockchain, Vitalik Buterin, een menigte over de upgrade:

“[Het is] een manier om technische verbeteringen, zoals PoS en sharding, samen te brengen om de virtuele machine, Merkle Trees, de efficiëntie van het protocol en een heleboel kleine technische dingen, waar je nog nooit van hebt gehoord, te verbeteren.”

Hoewel velen verwachten dat de upgrade goed zal zijn voor investeerders, beweert één fondsbeheerder het tegenovergestelde.

Bullisher op BTC dan op ETH

Kelvin “Spartan Black” Koh van The Spartan Group – een investeringsbedrijf dat zich concentreert op crypto-activa in Zuidoost-Azië – zei dat hij momenteel ‘bullisher’ is op Bitcoin (BTC) dan op Ethereum. Hij tweette het volgende:

Hij schreef deze bewering toe aan het feit dat ze bij The Spartan Group “aanzienlijke onzekerheid” zien met betrekking tot de upgrade, vandaar hun aarzeling om optimistisch te zijn over ETH als een investering op middellange tot lange termijn.

Niet iedereen denkt er zo over

Koh en zijn team beoordelen dat er onzekerheden zijn over hoe Ethereum 2.0 het investeringspotentieel van ETH kan beïnvloeden. Toch zijn sommige commentatoren ervan overtuigd dat de upgrade een positieve impact zal hebben op de cryptocurrency.

Adam Cochran (adjunct-professor aan een school in Canada, samen met een angel- / venture-investeerder in crypto) heeft een uitgebreide thread met 50 tweets geplaatst over waarom Ethereum 2.0 zal resulteren in “de grootste economische verschuiving van de samenleving”.

De analyse was uitgebreid, maar kwam neer op drie kernverhalen:

  1. De introductie van Proof-of-Stake (PoS) zal de inflatie van ETH drastisch verlagen, waarbij oprichter Vitalik Buterin een daling van het nieuwe aanbod met meer dan 50% verondersteld.
  2. Vanwege de technische verbeteringen, die zullen worden geïmplementeerd met Ethereum 2.0, zal de fundamentele vraag naar cryptocurrency waarschijnlijk exploderen. Zoals Cochran schreef:

    “Met de release van ETH 2.0 gaan we zien dat ETH de tx/s, en daarmee de commerciële en consumenten levensvatbaarheid, drastisch zal verhogen.”
  3. Naar verwachting zal een verbetering van de codebase worden opgenomen in de uitrol van ETH 2.0, die de Ethereum-transactiekosten zal burnen, waardoor het aanbod in de loop van tijd afneemt.

Ethereum 2.0 uitgesteld

Hoe dan ook, denken sommigen dat het nog een tijdje kan duren voordat Ethereum 2.0 echt op de markt komt.

Ontwikkelaars hebben meerdere keren juli of zomer 2020 genoemd als lanceringsdatum voor de upgrade, maar het onderzoeksteam van BitMEX heeft aangegeven dat dit veel te optimistisch is. Ze schreven in een recent rapport:

“Ethereum 2.0 is buitengewoon ingewikkeld. Met zoveel commissies, shards en voting-types lijkt het redelijk waarschijnlijk dat er iets mis zal gaan en dat er nog aanzienlijke vertragingen zullen optreden.”

Zoals wij deze maand al meldde, is de releasedatum van Ethereum 2.0 onlangs uitgesteld, voornamelijk vanwege de extreme technische details van het project. De lancering van ETH 2.0 was aanvankelijk gepland voor 30 juli 2020. Vitalik Buterin stelde onlangs echter dat de datum zou kunnen worden opgeschoven naar een niet nader genoemde datum.

Hij legde op Twitter uit waarom:

“Mijn grootste spijt van vandaag is dat ik ETH 1.0 niet in juli 2015 pas heb gelanceerd maar in september 2014. Ze spreken nu allemaal over de tekortkomingen van ETH 1.0, die we nu jarenlang hebben moeten oplossen. Hex tree, RLP, gaskosten, geen accountabstractie ….

Het nu beter doen zal inderdaad tientallen jaren zijn vruchten afwerpen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN