FINMA blockchain technologie

Zwitserse bank gaat cryptocurrency-diensten aanbieden

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Zwitserse bank, Maerki Baumann, gaat vanaf juni beginnen met het aanbieden van cryptocurrency-diensten. De stap kwam nadat de bank was goedgekeurd om dergelijke diensten aan te bieden door de Zwitserse toezichthouder op de financiële markt (FINMA). Incore bank, een andere Zwitserse bank, heeft tevens goedkeuring gekregen om soortgelijke diensten te starten.

Maerki Baumann gaf zelf aan dat het starten van crypto-services deel uitmaakte van de cryptocurrency-strategie van de bank, die vorig jaar in het leven geroepen. De bank zal handels- en bewaardiensten voor klanten lanceren. Om te beginnen kunnen klanten BTC, ETH, XRP, BCH en LTC verhandelen. Er worden echter meer munten in de toekomst toegevoegd.

Is dit goed voor de cryptocurrency-markt?

Nu de Zwitserse bank cryptocurrency-diensten aanbiedt, zal het zo zijn dat traditioneel bankieren hand in hand met de cryptowereld zal gaan. Volgens Stephan Zwahlen, CEO van Maerki Baumann, zou de nieuwe dienst nieuwe investeringsmogelijkheden voor investeerders opleveren.

Hij zei dat de crypto-service hen zou helpen een nieuw zakelijk tijdperk aan te boren omdat ze meer investeringsmogelijkheden voor hun primaire bedrijf creëren. Zwahlen merkte ook op dat het jongere, technisch onderlegde klantsegmenten ten goede zou komen, evenals particuliere en institutionele klanten die geïnteresseerd zijn in het zoeken naar nieuwe investeringsmogelijkheden in de digitale wereld en het diversifiëren van hun portfolio’s.

1xbit

Hoe gaat Maerki Baumann cryptodiensten aanbieden?

Naar verluidt zou Maerki Baumann cryptohandel uitvoeren door samen te werken met andere bedrijven. Handelsorders voor klanten zullen worden verwerkt door bedrijven zoals InCore Bank AG, professionele crypto-brokers en liquide beurzen. Het zou helpen om transacties snel af te ronden, naast een verkleining van de trading spread, zei Zwahlen.

De bank heeft ook overleg gepleegd met startups die hun eerste initiële muntaanbieding (ICO) en security token offering (STO) wilden lanceren.

Maerki Baumann is verder van mening dat blockchain-technologie en crypto-activa op een gegeven moment het traditionele bankwezen gaat vervangen.

Snel Bitcoin kopen? Doe dat meteen op Bitcoin Meester en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN