Zwitserse stad laat inwoners belasting betalen in Bitcoin

De Zwitserse gemeente Zermatt biedt inwoners de mogelijkheid om hun belasting in Bitcoin (BTC) te betalen. Dit volgens een aankondiging die op woensdag 29 januari geplaatst werd.

De nieuwe betalingsoptie wordt aangeboden via crypto financiële dienstverlener Bitcoin Suisse, met behulp van de point-of-sale-oplossing van de dienstverlener.

De oplossing wordt geïnstalleerd in het stadhuis van Zermatt en biedt inwoners de mogelijkheid om lokale belastingen te betalen in Bitcoin. Voor online betalingen moeten ze bij het belastingkantoor van Zermatt een crypto-betalingsoplossing aanvragen.

Belastingen die in Bitcoin zijn betaald, worden vervolgens door Bitcoin Suisse omgezet in Zwitserse franken en worden, volgens de aankondiging, overgemaakt naar de bankrekening van de gemeente.

Romy Biner-Hauser, burgemeester van Zermatt, zei het volgende:

“Een innovatieve pioniersgeest is één van de handelsmerken van Zermatt, en daarom zijn we blij om bewoners te ondersteunen bij het bieden van de oplossingen die ze nodig hebben.”

De Zwitserse stad Zug begon ook Bitcoin te accepteren voor belastingbetalingen via Bitcoin Suisse in 2016. De Zwitserse gemeente Chiasso begon het initiatief in 2017. Chiasso accepteert Bitcoin echter alleen voor kleine belastingbetalingen, tot een waarde van 250 Zwitserse frank (€232).

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!