Bitcoin ETF’s zien grootste netto-uitstroom tot nu toe van $328 miljoen

Gedurende de week die eindigde op 26 april 2024 ondervonden spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten opmerkelijke schommelingen, aangezien deze ETF’s een enorme wekelijkse netto-uitstroom van $328 miljoen zagen. Bovendien ging deze stijging van de uitstroom vooraf aan een crash van de Bitcoin prijs, wat mogelijk de dip veroorzaakt heeft.

Overzicht van de wekelijkse Bitcoin ETF-stroom

De week begon met een robuuste activiteit, met een totale netto-instroom van $62,02 miljoen via verschillende Bitcoin ETF’s. Ondertussen had de GBTC van Grayscale te kampen met een netto-uitstroom op één dag van $34,993 miljoen, terwijl de FBTC van Fidelity een aanzienlijke netto-instroom op één dag registreerde van $34,83 miljoen. Tevens registreerde de IBIT Bitcoin ETF van BlackRock een instroom van $19,4 miljoen.

Bovendien zette het positieve momentum zich op dinsdag 23 april voort, toen uit gegevens van Farside UK een netto Bitcoin ETF-instroom van $31,6 miljoen bleek. IBIT van BlackRock en ARKB van Ark 21Shares leidden de stijging met opmerkelijke instroom, in contrast met de hogere uitstroom van Grayscale op dezelfde dag. De instroom halveerde echter ten opzichte van de vorige dag als gevolg van de stijgende uitstroom van GBTC.

Daarna, op woensdag 24 april, vond er een verschuiving plaats met een netto uitstroom van in totaal $120 miljoen, die samenviel met een piek in de handelsvolumes. De GBTC van Grayscale kende de grootste uitstroom, terwijl de FBTC van Fidelity met de hoogste netto-instroom opkwam.

Op donderdag 25 april nam de uitstroom van Bitcoin ETF’s toe, tot een duizelingwekkende $217 miljoen over alle 10 spot Bitcoin ETF’s. De GBTC van Grayscale leidde met een uitstroom van $140 miljoen, gevolgd door andere ETF’s met aanzienlijke terugtrekkingen.

Op vrijdag 26 april hield de uitstroom aan, met een totaal van $83,6 miljoen, waarbij de GBTC van Grayscale een vertraagde uitstroom kende vergeleken met voorgaande dagen. Opmerkelijk is dat de ARKB van Ark 21Shares de enige ETF was die een instroom zag, ook al was het een bescheiden $5,4 miljoen. Over het geheel genomen zag de afgelopen week een gigantische uitstroom van $328 miljoen.

Wat is de toekomst voor spot Bitcoin ETF’s?

Tijdens een enorme uitverkoop op de cryptomarkt zijn er speculaties over de toekomst van Bitcoin ETF’s ontstaan. Dit volgt op een recent rapport dat wijst op een nieuwe daling van het investeringsproduct. Bijzonder alarmerend is de recente aankondiging van de Deposit Trust Company (DTCC) over de waardering van onderpand voor ETF’s die BTC of andere cryptocurrencies bevatten, wat tot onrust onder beleggers leidt.

Het landschap van Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s is de laatste tijd tumultueus, met een aanzienlijke kapitaaluitstroom deze week. Deze trend heeft geleid tot zorgen bij beleggers over de afnemende interesse van grote spelers op Wall Street in de toonaangevende cryptocurrency. Bovendien lijkt deze ontwikkeling te hebben bijgedragen aan de recente uitverkoop op de cryptomarkt.

Het is veelbetekenend dat de stap van de DTCC om de waarde van onderpand in te houden van ETF’s met cryptocurrencies als onderliggende activa weerklank vindt in de digitale activamarkt. Nu Bitcoin tekenen vertoont van lagere hoogtepunten, heeft 10X Research een nieuwe neerwaartse trend voor Bitcoin ETF’s voorspeld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!