Cryptocurrencies verzenden via SMS? In Venezuela is het mogelijk!

We weten allemaal hoe makkelijk het is om cryptocurrencies te verzenden via het internet, maar wat nou als je geen internet hebt? Dan heb je normaal gesproken een probleem. Echter heeft een beurs in Venezuela hier een oplossing voor gevonden.

Crypto-betalingen door een SMS te versturen

De beurs, genaamd Criptolago exchange, stelt nu namelijk gebruikers in staat om cryptocurrencies te verzenden via Short Messaging Service, ook wel SMS genoemd. Dit in een poging om adoptie in het land te stimuleren.

De revolutionaire, op SMS gebaseerde, cryptobetaling is een strategie om crypto-acceptatie te laten groeien in een land waar internetpenetratie nog steeds achterloopt. Om dit op te lossen zijn de transacties niet afhankelijk van een internet verbinding.

De beurs gaf zelf aan het idee bedacht te hebben na een oproep van de president van het land, Nicholas Maduro, waarin hij opriep om alternatieve betalingsmethoden te bedenken. De president vroeg specifiek voor oplossingen om transacties uit te voeren, zonder dat daar internet voor nodig zou zijn en die compatibel is met de lokale digitale valuta Petro.

Boost voor adoptie

De SMS-betalingsmethode ondersteunt echter niet alleen Petro, maar alle andere tokens die vermeldt zijn op de beurs. Lokale bewoners kunnen nu Petro, Litecoin (LTC), Ether (ETH), Bitcoin (BTC), Dash en Glufco verzenden. Tevens is er een functie die het verzenden van Bolivars, de nationale fiat-valuta, ondersteunt.

Criptolago-uitwisseling loopt voorop bij het stimuleren van crypto-acceptatie in het land. Hun geavanceerde financiële oplossingen hebben ze erg geliefd gemaakt bij Venezolanen. Ze hebben recent zelfs een samenwerking aangekondigd met Glufco, waardoor klanten toegang hebben tot verkooppunten waar zij hun kaart kunnen gebruiken die vergelijkbaar zijn met reguliere betaalpassen.

Cryptocurrencies profiteren van COVID-19 in het land

De offline transactiemethode komt op een moment dat coronavirus pandemie heeft geleid tot de sluiting van banken, waardoor crypto-handel profiteert. Venezuela heeft minder dan 50 gevallen van COVID-19, maar de Venezolaanse president heeft een landelijke quarantaine opgelegd om verspreiding tegen te gaan.

Hoewel de beurs geen statistieken beschikbaar heeft gemaakt, staat deze nieuwe ontwikkeling klaar om het crypto-gebruik te stimuleren. Met de huidige devaluatie van de lokale valuta zou dit wel eens een enorme boost kunnen zijn voor de adoptie van cryptocurrencies.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!