De cryptovaluta van Venezuela is nu te koop

De controversiële cryptovaluta van Venezuela, Petro, is vanaf nu te koop. Dit meldt de Venezuelan Economy Department via Twitter op maandag 29 oktober. https://twitter.com/ViceEconomia/status/1056930786379739137 De currency kan nu rechtstreeks worden gekocht via de officiële website of via 6 andere crypto-exchanges die zijn goedgekeurd door de overheid. De munt kan gekocht worden met fiat of met bepaalde cryptocurrencies, door rechtspersonen en individuen die zich hebben geregistreerd en een validatieproces hebben doorlopen op de officiële site van de munt. Volgens het officiële Twitter account van Petro, die kennelijk geschorst is, kan de munt worden gekocht met Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) en DASH. De National Cryptocurrency Association meldt echter dat de munt alleen met BTC en LTC gekocht kan worden. De zes geselecteerde crypto exchanges zijn: Bancar, AFX Trade, Amberes Coin, Cryptia, Criptolago en Cave Blockchain. Deze exchanges zijn door de overheid geautoriseerd om de munt te verhandelen. De geselecteerde exchanges zijn allemaal “kleinere” exchanges. De overheid heeft ook een inspecteur van cryptobezittingen en aanverwante activiteiten toegewezen, genaamd Joselit Ramirez. Ramirez is verantwoordelijk voor het afhandelen van de klantenservice problemen van de munt. In een eerder bericht gaf de President van Venezuela aan dat de startdatum 5 november zou zijn. Dit blijkt echter niet waar geweest te zijn en de munt is eerder gelanceerd. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!