Bitcoin-miners capituleren niet volgens CryptoQuant CEO

Ondanks de daling van de inkomsten voor Bitcoin-miners tot niveaus die voor het laatst werden gezien in het begin van 2023, houden ze vast aan hun bezittingen in plaats van te verkopen, zei de CEO van CryptoQuant.

Volgens CryptoQuant verkopen Bitcoin-miners hun crypto-bezittingen namelijk niet tegen de huidige prijzen, ook al zijn hun inkomsten gedaald tot niveaus die voor het laatst werden gezien in het begin van 2023 als gevolg van de recente halvering, die de vaste beloningen per blok verlaagde van 6,25 BTC tot 3,125 BTC.

In een X-post op 30 april zei CryptoQuant CEO Ki Young Ju dat mijnwerkers nu twee opties hebben: capituleren of wachten op een stijging van de Bitcoin-prijs, die momenteel rond de $63.000 handelt, en voegde eraan toe dat “er op dit moment geen tekenen zijn van capitulatie.”

Analisten van Coinbase Research merkten in een onderzoeksrapport op dat na de halvering de gecoördineerde vrijgave van Runes op Bitcoin, een alternatief voor het BRC-20-protocol, resulteerde in “een all-time high van $81 miljoen uitgegeven aan transactiekosten op één dag.”

De analisten gaven aan dat de stijging van de variabele transactiekosten in combinatie met de BTC-rally tijdens het eerste kwartaal “de voortdurende groei van de netwerk hash-snelheid enige tijd zou kunnen ondersteunen,” wat suggereert dat mijnwerkers het winstgevend zouden kunnen vinden om door te gaan met deelname aan BTC-mining op de huidige prijsniveaus.

Bitcoin onderging zijn vierde halvering op 20 april nadat zijn 840.000e blok was gemined. Het netwerk is geprogrammeerd om halveringen elke 210.000 blokken te ondergaan, waarbij de beloning per blok telkens wordt gehalveerd. Dit evenement wordt door de crypto-gemeenschap als belangrijk beschouwd omdat het van invloed is op het aanbod van nieuwe Bitcoins die in omloop komen.

Historisch gezien heeft de prijs van Bitcoin significante bewegingen ervaren rond halveringsevenementen, waarbij sommige investeerders een prijsstijging verwachten als gevolg van de recente vermindering van het aanbod. Echter, de laatste upgrade vond plaats in een andere context, aangezien Bitcoin een nieuwe all-time high bereikte zelfs voordat de halvering plaatsvond, wat sommigen ertoe brengt te beweren dat het landschap is geëvolueerd in vergelijking met eerdere cycli.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!