Analist: Bitcoin zal altcoin-markt domineren tijdens consolidatieperiode

Een populaire crypto-analist denkt dat Bitcoin (BTC) waarschijnlijk dicht bij zijn recordhoogtes zal blijven handelen ten koste van altcoins.

In een nieuwe YouTube-video vertelt Benjamin Cowen aan zijn 801.000 abonnees dat hij gelooft dat de enige reden waarom Bitcoin nog steeds boven de $60.000 staat, is omdat handelaren geld van altcoins naar BTC verplaatsen.

Cowen waarschuwt dat Bitcoin en de rest van de cryptomarkten waarschijnlijk een grotere correctie zullen ondergaan zodra de liquiditeit in de altcoinmarkten is uitgeput:

“Mijn basisgeval, en ik zeg dit al maanden, is dat Bitcoin de altcoinmarkt hier bovenin opslokt, en zodra die liquiditeit is opgedroogd, kan Bitcoin een grotere correctie doormaken. En nogmaals, dat hoeft niet per se te betekenen dat het kommer en kwel is, maar wie weet? Dat kan nog weken duren. Het kan nog maanden duren. Ik weet niet hoe lang de degens zullen volhouden, ze hebben zeker en vast langer volgehouden dan ik had gedacht. Ik neem mijn hoed voor ze af.”

Bron: Benjamin Cowen/Youtube

De analist zegt ook dat de komende twee weken “tamelijk instrumenteel” zullen zijn voor de vraag of Bitcoin een correctie zal zien, vergelijkbaar met wat er midden 2019 gebeurde toen BTC instortte van $14.000 naar onder $4.000.

Cowen voorspelt ook dat de trend van Bitcoin die beter presteert dan Ethereum (ETH) tegen juli zal eindigen.

Bitcoin handelt momenteel op $70.946. Het best gerangschikte crypto-activum op basis van marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur met meer dan 7% gestegen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!