Bitcoin liquideert $85 miljoen aan shorts na stijging boven de $70k

Bitcoin (BTC) handelt boven $70.000 op 21 mei na onophoudelijke biedingen die een plotselinge stijging van de BTC-prijs veroorzaakten. Gegevens van TradingView lieten zien dat BTC/USD probeerde zijn laatst heroverde terrein vast te houden rond belangrijke psychologische niveaus.

Bitcoin verraste bij de vorige dagelijkse sluiting, waarbij herhaalde aankopen de markt opstuwden tot bijna $72.000. Hiermee verpletterde de grootste cryptocurrency de short sellers, waarbij alleen al $85 miljoen aan BTC-shorts werd weggevaagd in de 24 uur tot het moment van schrijven, volgens gegevens van monitoringbron CoinGlass.

Statisticus Willy Woo merkte op dat de bulls de overheadweerstand aanpakten die al een maand of langer aanwezig was. “1 maand aan opbouw van Bitcoin short posities is net geliquideerd,” vertelde hij zijn volgers op X. “Nog een laag te gaan om voorbij de all-time highs te komen.”

Willy Woo / X

Een gedurfde voorspelling zag zelfs $100.000 als uitkomst nadat een uitbraak op wekelijkse tijdframes was voltooid. Populaire handelaar Skew suggereerde dat de spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) van de Verenigde Staten een rol zouden kunnen hebben gespeeld in de beweging, waarbij hij “belangrijke dagen in het vooruitzicht” voorspelde in de aanloop naar de beslissing over de Amerikaanse spot Ether ETH ETF’s. ETH/USD handelt momenteel hoger dan $3.700 op de dag, een stijging van ruim 20% in 24 uur en 25% over de week.

Terwijl hij de nieuwe vraag in de gaten hield, hield populaire handelaar en commentator Credible Crypto toch vast aan een conservatieve visie. Hij herhaalde dat de BTC-prijsactie zich op “belangrijke weerstand” bevond en waarschijnlijk zou falen om deze te overwinnen — althans voorlopig.

“Geen verandering in het plan – we bevinden ons momenteel op belangrijke weerstand met perp-premie positief na anderhalve maand en de financiering op het hoogste niveau sinds – ik zei duidelijk dat dit niet de omstandigheden zijn waarin een beweging naar de hoogtepunten bevorderlijk is voor de volgende grote stap omhoog imo,” schreef hij in een deel van een X-discussie.

CoinGlass toonde $70.630 als het gebied met de meeste bied-liquiditeit onder de spotprijs op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!