COTI Foundation lanceert officieel V2 DevNet

De COTI Foundation heeft officieel haar ontwikkelaarsnetwerk gelanceerd, wat de introductie markeert van geavanceerde verhulling protocollen in de ontwikkeling van smart contract blockchains.

Volgens de officiële aankondiging zal COTI’s V2 Devnet het toneel vormen voor een breed scala aan privacy-gerichte toepassingen in het Web3-domein. Deze Ethereum Layer 2-keten is ontworpen om blockchain-native functies te vergemakkelijken, zoals gegevensdeling, verificatie en multiparty computation (MPC) zonder de gegevensprivacy van de deelnemers aan het ecosysteem in gevaar te brengen.

Opmerkelijk is dat de lancering van het Devnet ook samenvalt met een subsidieprogramma dat COTI onlangs heeft gelanceerd om privacygerichte DApp-ontwikkeling aan te moedigen, aangedreven door zijn verhulde protocol-oplossing. In totaal zijn er 400 miljoen $COTI-tokens gereserveerd voor dit initiatief om ontwikkelaars en andere innovators te stimuleren te experimenteren met COTI’s V2 Devnet.

Commentaar gevend op deze mijlpaal, merkte COTI’s CEO Shahaf Bar-Geffen op dat de officiële lancering van het Devnet samen met het subsidieprogramma deuren opent voor geïnteresseerde Web3-innovators wereldwijd.

“Met ons Builders-programma nodigen we teams over de hele wereld uit om deel te nemen aan COTI V2’s ontwikkelaarsnetwerk en te delen wat je aan het bouwen bent. We hebben een ongelooflijk jaar voor de boeg waarin we nieuwe dingen bouwen, nieuwe partners maken en COTI’s netwerk laten groeien.”

Wat opvalt aan COTI’s V2 vertrouwelijkheidslaag is het gebruik van verhulde circuits, een cryptografische techniek die de encryptie van een multi-party computation mogelijk maakt, waarbij alleen de output wordt onthuld terwijl de gegevensprivacy van de inputs behouden blijft.

Daarnaast beschikt COTI V2 Devnet ook over belangrijke ontwikkelingshulpmiddelen. Enkele daarvan zijn een NodeJS SDK, een Python SDK, servertoegang, uitgebreide documentatie, een faucet om gas te dekken voor on-chain activiteiten en een explorer voor on-chain analyses.

Deze functionaliteiten zullen snelle experimenten mogelijk maken met COTI’s V2 EVM-compatibele smart contracts met behulp van de Solidity-taal.

Wat betreft het subsidieprogramma, de COTI Foundation is van plan verder te gaan dan de ontwikkelaarsgemeenschap en richt zich op drie hoofddoelgroepen: (A)mbassadors, (B)uilders en (C)reators, vandaar de naam ABC Growth Fund. Momenteel is het Builders-programma in werking; ontwikkelaars met een solide proof-of-concept (PoC) kunnen hun aanvragen indienen en tot $100K aan subsidies ontvangen.

Het is ook vermeldenswaard dat COTI’s V2 verhulde protocol-oplossing al een samenwerking heeft aangetrokken met Web3-identiteitsbeheer toolprovider Civic. Laatstgenoemde zal COTI’s V2 vertrouwelijkheidslaag gebruiken om de gegevensbescherming voor zijn gebruikers te verbeteren.

“We hebben een ongelooflijk jaar voor de boeg waarin we nieuwe dingen bouwen, nieuwe partners maken en COTI’s netwerk laten groeien. Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van deze onderneming en ik hoop dat jullie dat ook zijn,” voegde Bar-Geffen toe.

Andere Web3 privacygerichte initiatieven die kunnen profiteren van COTI V2 zijn projecten die zich bezighouden met Confidential DeFi, Confidential Transactions for Payments, Stablecoins en RWA, On-Chain Sensitive Data Management, en Confidential Machine Learning en AI.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!