Solana ‘overtreft’ Bitcoin met ‘op één na hoogste’ cijfers

Memecoins, decentrale beurzen (DEXs), en non-fungibele tokens (NFT’s), is er nog een sector waar het Solana (SOL) ecosysteem niet aanwezig is? Het lijkt alsof SOL momenteel de gehele domineert. Er is namelijk nieuws naar buiten gekomen dat de nummer vijf crypto van dit moment op een vlak de koningsmunt ingehaald heeft.

Nog een mijlpaal voor Solana

Solana heeft opnieuw een record bereikt door Bitcoin (BTC) te overtreffen en het op een na hoogste volume aan NFT-verkopen in de afgelopen 24 uur te registreren, zoals blijkt uit de gegevens van CryptoSlam. Terwijl het volume voor Solana-gebaseerde NFT’s meer dan $7 miljoen bedroeg, bleef het volume voor NFT’s op Bitcoin achter met $6.9 miljoen.

Op wekelijkse basis handhaafde Solana zijn positie op de derde plaats met meer dan $45 miljoen aan cumulatieve verkopen.

Solana NFT volumes


De stijging werd aangedreven door twee belangrijke collecties: Tensorians, een verzameling gelanceerd door de NFT-marktplaats Tensor, en Mad Lads, een bekende verzameling van profielfoto’s (PFP).

Mad Lads boekte wekelijkse verkopen van meer dan $7 miljoen, wat een toename van 7% betekende. Dit vertegenwoordigde 15% van de totale NFT-volumes van Solana gedurende de week.

Op vergelijkbare wijze behaalden Tensorians meer dan $4 miljoen aan NFT-verkopen, na een indrukwekkende stijging van 131%. Er werd ook een sterke toename opgemerkt in het aantal transacties, kopers en verkopers.

Hoewel het nog te vroeg is om definitieve conclusies te trekken, zou Solana in de nabije toekomst mogelijk traditionele leiders zoals Ethereum (ETH) en de recentelijk succesvolle Bitcoin kunnen uitdagen op het gebied van NFT-transacties.

Veel zal afhangen van hoe het netwerk zijn aantrekkingskracht in het NFT-landschap verder verbetert. Solana heeft al aanzienlijke voordelen wat betreft transactiekosten ten opzichte van Ethereum.

Wanneer zal SOL weer de $200 bereiken?

In de afgelopen 24 uur daalde de inheemse token SOL van het ecosysteem met 2,62%, volgens CoinMarketCap. De op vier na grootste cryptocurrency stuitte op sterke weerstand nadat het aan het begin van de week de $200 had overschreden.

Desondanks lijkt het slechts een kwestie van tijd te zijn voordat SOL weer boven de $200 uitkomt, gezien het een van de best presterende tokens met een hoge marktkapitalisatie was gedurende de afgelopen maand, met winsten van meer dan 40%.

De recente neergang van Solana veroorzaakte een evenredige daling van het Open Interest (OI) op zijn futuresmarkt, zoals opgemerkt door het gebruik van Santiment-gegevens.

Bovendien daalden de financieringstarieven gedurende de week. De daling duidde op het vertrek van overbelaste longposities, waardoor er mogelijk ruimte ontstaat voor een nieuwe stijging in de komende weken.

Solana Open Interest and Funding rates

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!