blogs blockchain afbeeldingen_Tekengebied 1 kopie

Wat zijn tokens?

Een token is een eenheid van waarde die wordt vrijgegeven door een organisatie en is gebaseerd op een bestaande blockchain. Tokens beschikken dus niet over een eigen blockchain en je kunt ze zien als aandelen die bovenop de gebruikte blockchain liggen.

Tokens worden uitgegeven op een blockchain van andere coins, zoals die van Ethereum. Deze blockchain heeft een eigen cryptomunt genaamd ETH. Er zijn erg veel tokens gelanceerd op de blockchain van Ethereum. De munt EOS is een mooi voorbeeld. Deze munt begon als token op de Ethereum blockchain. Echter in een latere fase hebben de developers besloten om een eigen blockchain te bouwen, toen werd deze crypto opeens een altcoin.

Tokens kun je niet gebruiken om iets mee te betalen, maar je hebt wel de mogelijkheid om ze in te wisselen tegen altcoins. Wil je dit doen dan kun je platformen als Binance of Kucoin gebruiken.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN