Peter Brandt verhoogt Bitcoin prijsdoel naar $200.000

De ervaren handelaar Peter Brandt heeft een update gegeven over zijn prijsvoorspelling voor Bitcoin (BTC). Hij legde uit dat het koersdoel voor “de huidige bullmarkt cyclus” die gepland staat om te eindigen in aug/sep volgend jaar, is verhoogd van $120.000 naar $200.000.

Peter Brandt over de Bitcoin bullmarkt cyclus

Peter Brandt gaf een update over zijn Bitcoin prijsvoorspelling toen de prijs van BTC $57.000 bereikte en negen spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) hun record voor handelsvolume aller tijden braken op maandag. Refererend aan zijn onderstaande grafiek, schreef Brandt op het sociale mediaplatform X:

“Met de stuwkracht boven de bovengrens van het 15-maanden kanaal, wordt het doel voor de huidige bullmarkt cyclus, gepland om te eindigen in aug/sep 2025, verhoogd van $120.000 naar $200.000 … Een sluiting onder de laagste koers van vorige week zal deze interpretatie tenietdoen.

In januari benadrukte Brandt het prijspatroon van Bitcoin dat essentieel is om de bullmarkt van BTC gezond te houden. “Het is de Hump…Slump…Pump…Dump die een bullmarkt gezond houdt,” schreef hij.

Beste opslag van waarde

De ervaren handelaar analyseert regelmatig de prijs van Bitcoin, waarbij hij af en toe bullish uitspraken doet. Op 18 januari schreef hij op X: “Ik heb een macro bias in Bitcoin in een zeer brede zin – dat BTC de beste kandidaat is om een enorme opslag van waarde te zijn tegen de vernietiging van fiat.” Op 6 januari schreef hij: “Bitcoin is primair een opslag van waarde IMO en heeft nog steeds enorme mogelijkheden om te waarderen. Ik denk dat alles rommel is, inclusief ETH.”

Echter, Brandt is sceptisch over de impact van de Bitcoin halvering op de prijs van BTC. Op 21 december vorig jaar legde hij uit op X: “De Bitcoin halvering hype is een heleboel opwinding over niets. Zeker, halvering hype kan tijdelijk invloed hebben op de prijs. Maar de vermindering van aanbod als % van dagelijks volume is de grootte van een vlieg’s kont.” Eerder deze maand waarschuwde hij tegen het vertrouwen op de voorzitter van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, benadrukkend dat hij een lange geschiedenis heeft van het niet beschermen van investeerders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!