Peter Brandt: SEC-voorzitter Gensler is niet te vertrouwen

Veteraan handelaar Peter Brandt heeft gewaarschuwd dat de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Gary Gensler, niet te vertrouwen is. Hij benadrukte dat Gensler “een lange geschiedenis heeft van het niet behartigen van de belangen van beleggers.” Brandt benadrukte verder dat de SEC-voorzitter “instrumenteel was in het faillissement” van een groot bedrijf en ook “de vluchtauto bestuurde in het faillissement” van een ander, “waardoor klanten naar schatting $100 miljoen verloren.”

De ervaren handelaar legde uit dat “Gensler instrumenteel was in het faillissement van MF Global door zijn oude Goldman Sachs-vriend Jon Corzine toe te staan klantengeld te vermengen met het eigen geld van MF Global om aan zijn margin call op een slechte Europese handel te voldoen, waarmee het langdurige principe in de futures handel van gescheiden fondsen werd geschonden.” MF Global, voorheen bekend als Man Financial, was een grote wereldwijde derivatenmakelaar die in 2011 failliet ging. Brandt benadrukte:

“Als voorzitter van de CFTC [Commodity Futures Trading Commission], was Gensler ook de vluchtauto bestuurder in het faillissement van Peregrine Financial, waardoor klanten naar schatting $100 miljoen verloren.”

Peregrine Financial Group Inc. was een financieel bedrijf gevestigd in Iowa dat meer dan 20 jaar opereerde. Het werd in juli 2012 gesloten nadat het onderzoek werd onderworpen aan een tekort van $200 miljoen in klantenfondsen. Brandt verklaarde:

“Gensler is in mijn ogen van begin tot eind een slijmbal en moet niet worden vertrouwd als voorzitter van de SEC. Niets wat deze man, Gary Gensler, zegt, moet worden beschouwd als in het beste belang van beleggers.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!