Santiment: Internet Computer leidt in crypto ontwikkelingsactiviteit

Een op cloud gerichte Web3 altcoin is volgens het analysebedrijf Santiment vooruitgeschoten ten opzichte van alle andere crypto-projecten wat betreft recente ontwikkelingsactiviteit.

Santiment zegt dat het publieke gedecentraliseerde netwerk Internet Computer (ICP) in de afgelopen 30 dagen 466,9 GitHub commits heeft geregistreerd, wat leidt boven alle andere crypto-projecten.

Het analysebedrijf merkt op dat het routinematige updates niet meetelt en gebruikt een “geavanceerde methodologie” om gegevens te verzamelen voor alleen “echte” GitHub commits.

Internet Computer streeft ernaar serverloze cloudfunctionaliteit toe te voegen aan het publieke internet. Het native activum van het project, ICP, wordt verhandeld voor $13,45 op het moment van schrijven en is bijna 2% gedaald in de afgelopen 24 uur.

Bron: Santiment/X

Ethereum (ETH) concurrent Cardano (ADA) staat op de tweede plaats in Santiment’s rangschikking van ontwikkelingsactiviteiten, met 434,3 commits in de afgelopen 30 dagen.

Het mede-smart contract platform Polkadot (DOT) en zijn canarische testnetwerk Kusama (KSM) staan op de derde plaats, met beide 431,33 commits, en Ethereum layer-2 schalingsproject Optimism (OP) staat op de vijfde plaats met 405,7.

Santiment heeft eerder gezegd dat zware ontwikkelingsactiviteit rondom een crypto-project een positief teken is dat kan betekenen dat ontwikkelaars geloven dat het protocol succesvol zal zijn of dat het project binnenkort nieuwe functies zal verzenden. Het wijst ook op een kleinere kans dat het project een exit scam is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!