DonAlt gelooft dat Solana aan de vooravond staat van een breakout

Een veel gevolgde crypto-handelaar heeft gezegd dat Solana (SOL), de concurrent van Ethereum (ETH), de weg gereedmaakt voor een doorbraak na een initiële opleving. De pseudonieme analist DonAlt vertelde namelijk aan zijn 53.900 YouTube-abonnees dat SOL waarschijnlijk door een belangrijk weerstandsniveau zal breken.

Hij merkte echter op dat de opwaartse beweging van SOL waarschijnlijk afhankelijk is van Bitcoin (BTC) die de ondersteuningsniveaus behoudt na de enorme opwaartse beweging van de belangrijkste crypto-valuta. Hij gaf het onderstaande aan:

“Solana/USD klopt hier op de hemelpoort [bij $32.98], opnieuw. Ik denk dat dat zou moeten breken, net zoals wat Chainlink (LINK) deed, zolang Bitcoin zich staande kan houden. Dus, Solana ziet er goed uit op het USD-paar. Het blijft hogere dieptepunten maken.”

De wekelijkse grafiek van de handelaar toont Solana die recentelijk hogere prijsdieptepunten heeft bereikt, waarvan de meest recente ongeveer $18 bedroeg. De handelaar zei ook dat Solana op de maandelijkse grafiek bullish momentum vertoont. Hieraan voegde DonAlt toe:

“Als je naar de maandelijkse tijdslijn kijkt, is dat best goed. Je hebt een impuls. Dan heb je een periode van zijwaartse beweging en nu heb je een tweede impuls. Ik vind deze grafiek leuk. Als ik op dit moment een altcoin zou moeten kopen, zou het nog steeds Solana en LINK zijn.”

Vervolgens gaf de handelaar aan dat Bitcoin een prijspatroon uit 2018 zou kunnen volgen en stijgen naar een hoogtepunt van $60.000:

“Wat betreft het doel, als we dit niveau [bij $35.028] doorbreken, denk ik dat $60.000 het volgende is. Ik denk dat als je het bereik herstelt, wordt het tijd om naar de maan te gaan. Als je het vergelijkt met 2018, hadden we een consolidatie. We hadden een neergang. Dit was een iets langere neergang, maar vergelijkbaar, en toen probeerden mensen de hertesting te shorten en dat ging helemaal niet volgens plan. Het ging volledig naar het hoogtepunt van het bereik, dat ik hier heb aangegeven.

Dus als het precies hetzelfde verloopt, zou je in principe binnen twee maanden op een hoogtepunt van het bereik zijn, wat naar mijn mening niet per se erg waarschijnlijk is, maar wel mogelijk. Als we goed nieuws krijgen over ETF’s (exchange-traded funds), denk ik dat dat mogelijk zou zijn. Maar we hebben ook weerstand op de lange termijn op dit moment.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $34.253.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!