CTO van Tether ziet PayPal’s stablecoin (PYUSD) niet als een bedreiging voor USDT, maar wel voor andere Amerikaanse stablecoins

De CTO van de bekende uitgever van de stablecoin USDT, Paolo Ardoino, heeft onlangs aangegeven dat de onlangs gelanceerde stablecoin van betaalgigant PayPal, bekend als PYUSD, een gevaar zou kunnen zijn voor de Amerikaanse concurrenten van USDT.

In een nieuw interview met Benzinga zei Ardoino dat hij PYUSD niet ziet als een concurrent voor Tether, maar eerder als een uitdaging voor concurrenten zoals Circle’s USD Coin (USDC).

Volgens Ardoino kan PYUSD een probleem zijn voor USDC of andere op de VS gerichte stablecoins die sterk afhankelijk zijn van de Amerikaanse markt, terwijl Tether zich grotendeels richt op opkomende markten buiten de VS. Hij gaf het volgende aan:

“Het is interessant. Nog een stablecoin in de VS. Het zou kunnen leiden tot erosie van inkomsten voor betalingen die voornamelijk MasterCard en Visa hebben aangewakkerd. Het zal de industrie ook helpen om verder te groeien en aan te dringen op verstandige regelgeving. Het zou een extra achteruitgang van onze concurrentie kunnen betekenen, die erg gericht is op de VS.”

PayPal lanceerde eerder deze week PYUSD, een stablecoin die wordt gedekt door deposito’s in Amerikaanse dollars, kortlopende Amerikaanse staatsobligaties en andere soortgelijke kasequivalenten. De stablecoin kan 1:1 worden ingewisseld voor Amerikaanse dollars en zal worden uitgegeven door cryptobedrijf Paxos, volgens een blogpost van PayPal.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!