BREAKING: PayPal lanceert eigen stablecoin PayPalUSD (PYUSD)

Een van ’s werelds toonaangevende betalingsfirma’s heeft zojuist een nieuwe stap in de cryptomarkt aangekondigd door een gloednieuwe door Amerikaanse dollar gesteunde stablecoin, gebouwd op Ethereum (ETH), te lanceren.

De betaalgigant PayPal heeft PayPalUSD (PYUSD) onthuld, een stablecoin die tot doel heeft een 1:1-koppeling met de Amerikaanse dollar te behouden. In de aankondiging zei PayPal dat PYUSD is ontworpen om betalingen te verbeteren. Het gaf het volgende aan:

“Vandaag onthullen we een nieuwe stablecoin, PayPal USD (PYUSD). Het is ontworpen voor betalingen en wordt ondersteund door zeer liquide en veilige activa. Vanaf vandaag en de uitrol in de komende weken, kun je PYUSD kopen, verkopen, vasthouden en overdragen.”

Volgens een blogpost van het bedrijf stelt PYUSD PayPal-gebruikers in staat om PYUSD te kopen/verkopen via de PayPal-app, PYUSD om te zetten in andere crypto’s zoals Bitcoin (BTC), te betalen voor goederen en diensten en snellere transactieafwikkelingen mogelijk te maken.

Volgens de aankondiging zouden PayPal-app- en sitegebruikers binnenkort de optie moeten zien om transacties met PYUSD uit te voeren.

In reactie op de stablecoin-aankondiging van PayPal, zei het North Carolina-congreslid Patrick McHenry, de voorzitter van het House Financial Services Committee, dat de stap van PayPal de behoefte aan een regelgevend kader met betrekking tot stablecoins alleen maar vergroot. Hij zei het onderstaande:

“Deze aankondiging is een duidelijk signaal dat stablecoins – als ze worden uitgegeven onder een duidelijk regelgevend kader – veelbelovend zijn als een pijler van ons 21e-eeuwse betalingssysteem.

Duidelijke regelgeving en robuuste consumentenbescherming zijn essentieel om stablecoins in staat te stellen hun volledige potentieel te bereiken. Daarom is het belangrijker dan ooit dat het Congres wetgeving aanneemt om uitgebreide regulering van digitale activa te bieden, vooral voor stablecoins.

De tweeledige Clarity for Payment Stablecoins Act erkent de sterke rol die staten hebben gespeeld bij het reguleren van digitale activabedrijven en bouwt voort op succesvolle staatsregimes, zoals die van New York.

We staan ​​momenteel op een kruispunt om Amerika voorop te laten lopen op het gebied van innovatie op het gebied van digitale activa. Het congres boekt aanzienlijke, tweeledige vooruitgang op het gebied van wetgeving om ervoor te zorgen dat de VS het financiële systeem van de toekomst leidt. We moeten de klus afmaken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!