Analist gelooft dat Solana (SOL) vanaf hier met 15x kan stijgen

In een recente aflevering van de op crypto-analyse gebaseerde YouTube-show, Coinsider, presenteerde de presentator een overtuigend betoog voor Solana (SOL), een blockchain-platform die de concurrentie aan wilt gaan met Ethereum (ETH).

De positieve houding van de presentator ten opzichte van Solana is gebaseerd op vier belangrijke punten: de veerkracht van Solana, de bloeiende ontwikkelaarsscene, de gereedheid om baanbrekende projecten te ondersteunen en de unieke consumentenstrategie. Hier is een gedetailleerde uiteenzetting van deze punten.

Veerkracht van Solana

Volgens Coinsider heeft het blockchain-platform Solana ondanks het ineenstorten van FTX, de grootste supporter van Solana, opmerkelijke veerkracht getoond. De prijs van Solana daalde van $250 naar ongeveer $10, een daling van 96%, wat velen deed geloven dat Solana dood was. De presentator wees er echter op dat de dagelijkse actieve adressen van Solana gedurende heel 2023 stabiel zijn gebleven op ongeveer 300.000, waarmee ze op gelijke voet staan met Ethereum en Polygon.

Naast dit feit zijn de transactievolumes van Solana ook hersteld naar niveaus van voor de val van FTX, en het staat op de vierde plaats wat betreft dagelijkse vergoedingen die worden gegenereerd.

Deze twee factoren hebben bijgedragen aan een stijging van 150% in de prijs van Solana sinds januari 2023, waardoor het weer in de top 10 op CoinMarketCap staat.

Bloeiende ontwikkelaarsscene

De presentator benadrukte dat de ontwikkelaarsscene van Solana bloeit, met het aantal fulltime ontwikkelaars dat op de vierde plaats staat onder alle blockchains. Dit betekent dat er meer ontwikkelaars aan Solana werken dan aan Cardano, Avalanche en zelfs Bitcoin. De presentator noemde ook Solana’s nieuwe compiler, Solang, waarmee Ethereum-ontwikkelaars gemakkelijk DApps op Solana kunnen schrijven, en voorspelde een grote golf van Ethereum DApps die in de nabije toekomst naar Solana verhuizen.

Baanbrekende projecten

Volgens de presentator staat Solana klaar om baanbrekende projecten in zijn ecosysteem te ondersteunen. Hij noemde verschillende veelbelovende projecten in de DeFi-ruimte, zoals Judo, Margin Phi en Cipher. In de GameFi-niche heeft Solana tevens een fonds van $150 miljoen opgezet om projecten te incuberen, met games zoals Star Atlas en BR1 Infinite die gelanceerd zullen worden.

Tot slot ontwikkelt Solana ook een nieuwe niche genaamd d-PIN (Decentralized Physical Infrastructure Networks), waarbij opmerkelijke projecten zoals Helium een gedecentraliseerd draadloos netwerk opbouwen.

Unieke consumentenstrategie

In tegenstelling tot de meeste blockchains die zich voornamelijk richten op ontwikkelaars, zei Coinsider dat Solana zich richt op echte consumenten in de echte wereld. De presentator noemde de Saga-smartphone, een premium Android-apparaat ontwikkeld door Solana Labs, dat wordt geleverd met een functie genaamd Seed Vault die privésleutels opslaat en gebruikers in staat stelt transacties eenvoudig te ondertekenen. Solana Labs heeft ook een Chat GPT-plug-in gelanceerd waarmee gebruikers op verschillende manieren met de blockchain kunnen communiceren.

Prijsvoorspelling

De presentator vergeleek het potentieel van Solana met de prestaties van Ethereum in de laatste cyclus en voorspelde dat Solana gemakkelijk een stijging van 30x kon doormaken vanaf het dieptepunt van de bearmarkt van ongeveer $10, waardoor het $300 zou kunnen bereiken. Zelfs bij de huidige prijs van ongeveer $25 ziet de presentator een potentieel opwaarts potentieel van 15x.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!