Solana’s Saga smartphone zal op 20 april geleverd worden

Solana zal beginnen met het leveren van zijn web-3-gerichte smartphone Saga op 20 april voor iedereen die een pre-order heeft geplaatst en voor alle anderen na 8 mei, kondigden de ontwikkelaars van het netwerk aan tijdens de officiële lancering van het apparaat donderdag.

De op blockchain-gebaseerde smartphone van $1.000 wordt geleverd met een 6,67-inch OLED-scherm en 512 GB opslagruimte. Het beschikt ook over een vingerafdrukontgrendeling die kan worden gebruikt om cryptotransacties te verifiëren en te ondertekenen.

Hoewel de telefoon alle functies heeft van conventionele smartphones, heeft hij een aantal Web 3-integraties, waaronder een ingebouwde mobiele portemonnee-adapter en een seed-kluis die seed-zinnen uit andere crypto-wallets kan importeren of nieuwe kan maken.

De telefoon heeft ook een Solana DApp Store waar gebruikers apps kunnen vinden voor web3-platforms zoals portefeuilles, DeFi-apps, NFT-apps, sociale apps en de DApp-werkruimte. Het heeft ook een fysieke papieren kaart met seedphrase om toegang te krijgen tot de crypto-portemonnee.

Volgens mede-oprichter en CEO van Solana, Anatoly Yakovenko, maken deze functies de telefoon zo dicht mogelijk bij een hardware-portemonnee en biedt het de beste mobiele app-ervaringen voor Web-3-gebruikers. Hij zei het volgende:

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

“Er gebeurt iets magisch als je beide dingen combineert. De Web 3-applicaties in de App Store delen allemaal dezelfde seed-wallet-identiteit. Je hebt niet langer dit menu van 50 pagina’s om te kiezen welke portemonnee je met welke app wilt verbinden. Dit alles wordt automatisch herkend door het besturingssysteem. Dit alles is naadloos en dat is een geweldige ervaring voor gebruikers en dit is hoe crypto eruit zou moeten zien.”

Steven Laver, de technische leider bij Solana Mobile, merkte verder op dat de infrastructuur van de telefoon DApps met portefeuilles verbindt, vergelijkbaar met hoe MetaMask een verbindingsknop op zijn desktopclient heeft.

Wanneer de telefoon in de komende twee weken voor het publiek wordt vrijgegeven, hoopt Solana meer applicaties aan de DApp-winkel toe te voegen. Saga-bezitters ontvangen ook $20 aan USDC en 0,01 SOL als onderdeel van het welkomstpakket van de DApp-winkel, inclusief een airdrop van Saga genesis-token dat toegang geeft tot beloningen aangeboden door DApps.

Yakovenko kondigde afgelopen juni de lancering van Saga aan en merkte op dat hij dacht dat “het tijd is voor crypto om mobiel te worden”. Aan het einde merkte hij op dat ze hoopten cryptoproducten en -diensten toegankelijker te maken voor gebruikers door ze via een telefoon aan te bieden in plaats van de traditionele manier om toegang te krijgen tot cryptoplatforms via computers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!