Solana koers verwachting – SOL daalt 20%, naar $0? Waarin investeren nu key crypto’s crashen

Solana werd ooit gelanceerd als het alternatief voor Ethereum, maar dan snel, schaalbaar en een stuk milieuvriendelijker. Ethereum is het crypto project dat veel deuren open heeft gezet in de crypto wereld en voor ontwikkelaars veel meer mogelijkheden heeft geboden. 

Toen Solana in 2020 het leven zag waren er nog grote problemen rondom Ethereum. Het netwerk kende hoge transactiekosten, transacties werden niet snel genoeg verwerkt en het geheel was hierdoor niet schaalbaar. 

Afgelopen jaar heeft Ethereum een belangrijke verbetering aan het netwerk doorgevoerd waardoor deze problemen nu grotendeels verleden tijd zijn. Met de overstap naar Proof-of-Stake is Ethereum sneller, goedkoper en beter schaalbaar.

Wat is dan de toekomst van Solana? Blijft het bij de ene opleving eind 2021 of kan de munt het kunstje in een volgende bull markt herhalen? 

>>> Nu naar Dash 2 Trade Presale <<< 

Gaat de Solana koers in de toekomst naar $0? 

De Solana koers is in de afgelopen 7 dagen opnieuw met 20% gedaald waardoor je nu zo’n €13,50 per coin betaalt. Dat was op het hoogtepunt in december 2021 nog meer dan €250,- om je een idee te geven hoe ver de Solana koers al gezakt is.

Voor investeerders die destijds de munt kochten heeft dit dan ook heftige gevolgen gehad, als je destijds €1.000 aan Solana had, is dat inmiddels nog maar zo’n €54,-. De Solana koers is echter nog altijd een stuk hoger dan waar de munt in 2020 voor op de markt kwam. 

De daling van Solana heeft ook te maken met de liquiditeitscrisis van FTX. De CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), was ook oprichter van Alameda Research, een crypto hedgefonds. 

Dat fonds blijkt nu een belangrijke spil te zijn geweest voor DeFi protocollen die ontwikkeld zijn op de blockchain van Solana. Waar veel andere cryptomunten voor een automated market maker kozen, gebruikte Solana voornamelijk bedrijven die market maker speelden. 

Alameda Research was één van de belangrijkste market makers die gebruikt werd, maar nu dit bedrijf in grote problemen bivakkeert, is er nauwelijks meer volume op de DeFi-protocollen van Solana. 

Hoe groot de problemen precies zijn en hoe lang ze aanhouden is niet helemaal bekend omdat het niet duidelijk is welke partijen er betrokken zijn en in hoeverre zij in staat zijn om dit op te lossen of niet. 

Samen met de hernieuwde dreiging van Ethereum is het duidelijk dat 2022 niet het jaar van Solana is. De komende weken gaan uitmaken hoeveel toekomst er nog in het project zit en of Solana terug kan stijgen naar oude hoogtes. 

Waarin investeren nu key crypto daalt?

Waar de ineenstorting van de FTT token een beperkte groep investeerders, voornamelijk gebruikers van de FTX exchange, heeft getroffen, raakt de daling van Solana een veel grotere groep aan crypto investeerders. 

Solana stond een tijd lang in de top 10 waardevolste cryptomunten, maar is daar inmiddels uit weggezakt. Dat zo’n grote munt in de problemen komt, zegt alles over waar de crypto markt op dit moment staat.

Er is veel onzekerheid en de crashes van cryptomunten als Terra Luna en Celsius en de recente ondergang van FTX hebben gezorgd voor een groot wantrouwen in de markt. 

Met dat wantrouwen blijft de gehele markt verder dalen, waarschijnlijk omdat investeerders hun geld steeds vaker uit crypto halen en er minder nieuwe investeerders bij komen dan in voorgaande jaren. 

Nu zelfs grote cryptomunten als Solana onderuit gaan is het voor de crypto investeerders die nog wel door willen gaan een groot vraagstuk; welke munten gaan de komende tijd nog wel wat opleveren en welke crypto kopen levert het meeste winst op? 

Eén van de antwoorden die hier vaak op gegeven wordt, zijn presales. Bij een crypto presale investeer je in een munt die nog niet op de markt, en dus ook niet bij een louche exchange als FTX, verhandelbaar is. 

Het voordeel van een crypto presale is dat de prijs tijdens de presale niet kan dalen, maar vaak juist stijgt. Presales zijn meestal in verschillende fases ingericht zodat de eerste investeerders dit het meest voordelig kunnen doen. 

Hieronder vind je enkele van de beste crypto presales van het moment zodat je een keuze kan maken en ook in deze tijd de juiste investeringen kan blijven doen! 

Dash 2 Trade – Nieuwe Crypto Dashboard dat jouw portfolio een stap verder helpt

De beste presale van het moment is die van Dash 2 Trade, een nieuwe cryptomunt opgericht door de ontwikkelaars van Learn 2 Trade, een platform waar meer dan 70.000 traders met elkaar van gedachten wisselen. 

Dash 2 Trade wordt een crypto dashboard waarop je naast data over alle cryptocurrency ook allerlei handige tools vindt. Al deze tools zijn er opgericht om je te helpen met het maken van de beste investeringen. 

Zo krijg je een tool tot je beschikking waarmee je kan bepalen hoeveel risico je het best kan nemen met je investeringen. Met de Risk Profiler krijg je een beter beeld van de crypto markt en kom je achter risico’s waar je je misschien nog niet bewust van was. 

Als je eenmaal het risico bepaald hebt, kun je door naar de backtesting tool van Dash 2 Trade. Met deze tool kun je een strategie invullen en deze laten testen op de huidige marktomstandigheden. 

Je gebruikt er verder geen echt geld mee en kunt dus blijven testen tot je de perfecte strategie gevonden hebt. Daarna kun je deze rechtstreeks implementeren in een auto-trading API die je weer kunt verbinden met een crypto exchange. 

Vanaf dan wordt jouw strategie automatisch doorgevoerd en zal Dash 2 Trade voor jou orders plaatsen bij de desbetreffende exchange of juist bepaalde cryptomunten verkopen op een moment dat in je strategie beschreven staat. 

Wat je misschien nog wel het meeste winst op kan leveren is het overzicht van nieuwe cryptomunten die via een presale of ICO aangeboden worden. Dit overzicht is opzich al erg handig, maar Dash 2 Trade voegt er ook nog eens een ‘Dash Score’ aan toe. 

Deze score wordt bepaald door on-chain analyses, beschikbare data en sentiment op sociale media te vergelijken en zo te bepalen welke munt dit het best voor elkaar heeft. 

Zo hoef je zelf een stuk minder onderzoek te doen en kun je direct al een eerste schifting maken tussen cryptomunten met veel potentie en munten waar je beter zo ver mogelijk bij vandaan kan blijven. 

Ook andere onderzoeken, zoals de zoektocht naar technische indicatoren, hoef je niet meer zelf te doen. Dash 2 Trade biedt deze indicatoren standaard aan iedereen met een betaald abonnement aan. 

Je kunt Dash 2 Trade ook gratis gebruiken, maar hebt dan veel meer beperkingen en veel minder tools tot je beschikking. Voor een betaald abonnement kun je kiezen tussen het Starter en Premium abonnement, waarbij je bij de laatste toegang hebt tot alle functies. 

Het starter abonnement kost je 400 D2T tokens per maand terwijl je voor het premium abonnement momenteel 1.000 tokens per maand, of 9.600 tokens per jaar, betaalt. 

>>> Nu naar Dash 2 Trade Presale <<< 

RobotEra – Metaverse met unieke mogelijkheden 

De nieuwe metaverse van RobotEra is er eentje zoals je nog nooit hebt gezien. Waar metaverses eerder vaak gewoon een open wereld waren die zoveel mogelijk op de aarde lijkt, gaat RobotEra voor heel iets anders; de metaverse speelt zich af op Planeet Taro. 

Taro is een planeet waar een jarenlange oorlog gewoed heeft tussen mensen en robots, waarbij de robots als winnaar uit de strijd zijn gekomen. Eén menselijke wetenschapper heeft echter een manier gevonden om van mensen robots te maken zodat jij de planeet kan betreden. 

Op de planeet bevinden zich 7 continenten die allemaal hun eigen kenmerken en grondstoffen hebben. Mocht je continent een bepaalde grondstof niet hebben, kun je naar het publieke continent om het daar te kopen of te zoeken. 

Het bijzondere van RobotEra is dat je op den duur ook zelf robots erbij kunt maken die je gaan helpen met de ontwikkeling van de planeet. Het idee is dat je de planeet opnieuw op moet gaan bouwen en helemaal zelf kan kiezen hoe je dat wilt gaan doen. 

Als jij een stuk land hebt, is dit via een NFT ook echt van jou. Anderen kunnen dit land wel betreden en meehelpen met bepaalde projecten bouwen, maar jij blijft de eigenaar van het land en kunt deze ook weer verkopen. 

Voor dat alles gebruik je de TARO token, een token die op dit moment verkrijgbaar is in een crypto presale. De token kun je gebruiken om extra land of items te kopen op de RobotEra marktplaats. 

Het project is ook van plan om van RobotEra een multiverse te maken; een plek waar personages uit verschillende metaverses elkaar kunnen ontmoeten.

>>> Nu naar de TARO Presale <<< 

IMPT – Strijd via de blockchain mee tegen de klimaatcrisis

Overstromingen, extreme hitte, hongersnood en de ondergang van de natuur; zomaar een paar van de gevolgen van de klimaatverandering die steeds beter zichtbaar wordt op onze planeet. 

Cryptocurrency heeft het imago dat het juist bijdraagt aan klimaatverandering en dat is ook geen onterechte conclusie. Munten als Bitcoin verbruiken erg veel energie voor het aanmaken van nieuwe blocks door mining en het is onduidelijk hoeveel energie hiervan schoon is en hoeveel niet. 

Toch zijn er ook een hoop cryptomunten die het een stuk beter aanpakken en kiezen voor schone alternatieven voor mining. Ook zijn er steeds meer crypto projecten die actief hun steentje bij willen dragen in de strijd tegen de klimaatcrisis en IMPT is er daar één van. 

De cryptomunt komt met een duurzaam platform waarop onder andere carbon credits te verhandelen zijn. Deze credits zijn in sommige landen en industrieën verplicht voor bedrijven om een bepaalde CO2-uitstoot te mogen doen. 

De handel in deze carbon credits is nu nog erg verstopt en voor particulieren is het lastig om op deze markt mee te doen, terwijl de markt wel erg aan het groeien is. IMPT probeert dat probleem op te lossen door de credits naar de blockchain te brengen. 

Door van de credits tokens te maken, kunnen investeerders gemakkelijk en veilig hun IMPT tokens omwisselen voor de credits. Daarna kun je die weer verder verhandelen op de IMPT marktplaats of zelfs vernietigen. 

Met het vernietigen van carbon credits voorkom je een bepaalde CO2-uitstoot en kun je dus je eigen voetafdruk compenseren. Als je credits vernietigt, krijg je hier wel een IMPT NFT en IMPT punten voor terug. 

Daarnaast kun je nu ook al je online aankopen via IMPT gaan doen zodat je tegelijkertijd iets tegen klimaatverandering doet. IMPT heeft zo’n 25.000 merken aangesloten waar je kan winkelen en bij elke aankoop die je hier doet, ontvang je zelf een deel van het bedrag terug in de vorm van IMPT tokens. 

De tokens zijn nu alvast verkrijgbaar in een presale, maar je moet er wel snel bij zijn. IMPT heeft inmiddels al zo’n 13 miljoen dollar opgehaald en lijkt snel richting uitverkocht te gaan! 

Calvaria – Neemt deze coin de Play-to-Earn markt over? 

Play-to-Earn, GameFi, Metaverses; het zijn vast termen die je al eens voorbij hebt horen komen, maar zit er ook echt toekomst in? Veel metaverse crypto’s en play-to-earn platforms hebben het erg lastig om spelers voor langere tijd vast te houden. 

De hoop is nu gevestigd op nieuwkomer Calvaria: Duels of Eternity. Dit tactische kaartspel bevindt zich in een universum na de dood en bestaat uit 3 verschillende werelden. 

Binnen het spel draait het om jouw deck met kaarten, hierop staan verschillende karakters met hun eigen sterktes, zwaktes en aanvallen. Je doel is om een sterk deck samen te stellen en een tactiek te bedenken hoe jij je tegenstander aan gaat vallen. 

Doordat er veel verschillende karakters zijn die allemaal op een andere manier tegen elkaar spelen, blijft het spel langere tijd leuk en zullen gamers langer blijven hangen. In eerste instantie omdat ze een mooie beloning kunnen verdienen als ze een duel winnen. 

Calvaria pakt het anders aan dan eerdere Play-to-Earn games en komt met een mobiele app, 3D karakters en de mogelijkheid om ook zonder crypto te spelen. Je hoeft dus geen crypto wallet te installeren voordat je met Calvaria kan beginnen terwijl dit bij alle concurrenten wel het geval is.

Bij Calvaria hoort de RIA token. Deze token gebruik je om nieuwe kaarten te kopen, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon in handelen. Koop de token nu in de presale en profiteer mee van de stijgende prijs nog voordat de munt bij een exchange gelist wordt! 

>>> Direct naar de Calvaria Presale <<<

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!